Wat is een SSL certificaat?

Wat is SSL?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer. SSL is een protocol voor het creëren van een versleutelde verbinding tussen uw website en een internetbrowser. Deze verbinding verzekert dat alle gegevens, die tussen uw website en browser worden verstuurd, geheim blijven voor buitenstaanders en niet gestolen kunnen worden. SSL is een standaard die wordt gebruikt door miljoenen websites voor het beveiligen van online transacties door persoonlijke informatie, zoals creditcard- en adresgegevens, te versleutelen.

Voor een SSL verbinding heeft een uw website een SSL certificaat nodig. Het certificaat zorgt voor de encryptie van de verbinding en voor het valideren van de identiteit van een website. Het certificaat bevat onder andere informatie over:

• De certificaathouder
  • Het domein
  • De naam van de Certificate Authority (CA) die het certificaat heeft uitgegeven
  • Het root certificaat
  • Het land waarin het certificaat is uitgegeven
    De geldigheidsduur

Een SSL certificaat aanvragen voor uw website

e-Captain heeft een contract waarin u een SSL certificaat kunt aanvragen.Geef hier ook aan om welke domeinnaam het gaat.

Dit contract kunt u vinden binnen e-Captain bij Help / Handleidingen en dan helemaal onderaan staat het kopje Contracten > Contract _B_ (uitbreiding internetdiensten)

Browservoorbeelden

Hieronder ziet u enkele voorbeelden hoe u kunt zien of een website een SSL certificaat heeft.

Microsoft Edge voorbeeld

ssl-certifcaat-aanvragen-Edge-01

Website-identificatie

ssl-certifcaat-aanvragen-Edge-02

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 augustus 2018