Cursus planning algemeen

 

Inhoudsopgave

  1. Inleiding

Inleiding

Cursusplanning is gekoppeld aan activiteiten. Er zal namelijk minimaal een fictieve activiteit moeten zijn om te kunnen inschrijven.

Er zijn 3 verschillende ingangen :

  • Aanwezigheidsregistratie
  • Volgstaat registratie
  • Diploma registratie

Standaard heeft een activiteit (cursus, training, clinic, vergadering, etentje, bezigheid, werkzaamheden, enz. enz.) altijd een datum en tijd waarop de betreffende activiteit wordt gestart.

Registreren aanwezigheid en/of vorderingen

e-Captain heeft naast de planning (indelen in bv cursusgroepen)  tevens ervoor gezorgd dat u de aanwezigheid tijdens een activiteit kunt vastleggen. Tevens biedt e-Captain de mogelijkheid om vorderingstaten aan te maken die u kunt koppelen aan activiteiten.
Bij aanwezigheid registreert u wel of niet aanwezig eventueel met een reden.
Bij vorderingstaten registreert u inhoudelijk van een activiteit de vorderingen.

Bijvoorbeeld :  

  • bij zwemlessen de vorderingen op de te leren onderdelen
  • bij zeillessen de vorderingen van de CWO vorderingstaten
  • bij roeien de vorderingen van de roeidiploma’s
  • bij hockey, de vorderingen die u wilt bewaken van de spelers in uw team (tbv de TC)


Zo zijn er vele vormen van verslaglegging mogelijk om te bewaken dat bv cursisten vorderingen maken tijdens het leertraject.
Er is van bepaalde activiteiten of sporten een diplomalijn te behalen zoals bij zwemmen (A, B, C enz) of zeilen (CWO1, CWO2, CWO enz) of anderszins.

Dus een diplomalijn met diploma  1 – 2 – 3 – 4 zal vermoedelijk  bestaan uit 4 opvolgende cursussen. Elk te behalen nummer heeft zijn eigen specifieke onderdelen. Bij het behalen van die onderdelen kun je door naar het volgende nummer.
In dit voorbeeld zouden er dus 4 vorderingstaten gemaakt kunnen worden tbv de 4 nummers om van de cursisten gedurende de verschillende diploma’s de vorderingen, aanwezigheid en mogelijk diploma-eisen te registreren.

Een vorderingstaat geeft aan welke onderdelen er in de cursus voorkomen die beoordeeld moeten worden voor voldoende alvorens een diploma kan worden afgegeven. Sporten waar veiligheids- en behendigheidseisen zijn kennen sowieso diploma’s en vorderingstaten.
Voorbeelden zijn alle watersporten (zeilen, roeien, kanoën, surfen, zwemmen, duiken) en vele vechtsporten. Maar bv ook Scouting kent vorderingstaten evenals atletiek.


Extra mogelijkheid

Via deze module is het ook mogelijk om bv spelers uit teams te beoordelen op technische aspecten. De hockeywereld en voetbalwereld en andere takken van sport kennen technische commissies. Deze volgen spelers om te zien of spelers kunnen doorstromen naar andere teams op basis van vaardigheden.
Door middel van vorderingsstaten kan een Technische Commissie dit voortaan doen.
Een speler kan gedurende langere tijd, bv een seizoen, gevolgd worden en aantekeningen en vaardigheden kunnen getoetst en bewaakt worden. Nu is er inzicht in het groeiproces van een speler gedurende langere tijd.
Dit zal bijdragen aan besluitvorming of spelers een stap hoger moeten spelen of niet.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Wilt u dat onze supportafdeling met u meekijkt op de PC? Download dan voordat u belt eerst e-Captain Remote Support Support.

 Ondersteuning op afstand

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 augustus 2018