Variant 2

 

Variant 2: Plannen via activiteit

In het eerste, bovenstaande voorbeeld wordt er eerst ingeschreven en daarna pas de activiteit aangemaakt.  Indien echter al vrijwel zeker is wanneer de cursussen zijn maar je wil via de planning de deelnemers zo goed mogelijk verdelen over de cursussen dan kan je de inschrijving ook via de activiteit laten lopen.

  • Maak in het Beheercentrum, Activiteiten, Beheer categoriën een nieuwe categorie aan. In dit voorbeeld Jongeren Tennislessen.
  • Zet bij de act. categorie dan “act. planning” op “Via activiteit”.

 

cursus-planning-13

 

  • Maak de activiteit aan die de planning wordt (idem als stappen 1 t/m 4 bij Cursusplanning

 

cursus-planning-14

 

  • Maak nu de activiteiten aan waar op ingeschreven kan worden.

 

cursus-planning-15

 

  • Ga nu naar Planning en voeg de nieuwe activiteit toe aan de planning.

 

cursus-planning-16

 

  • Koppel de activiteiten aan de planning door op het ketting IconS txt linkinvicoontje te klikken en de actviteiten aan te vinken. Klik daarna op de paarse terug knop.

 

cursus-planning-17

 

  • Klik in het overzicht op het bewerken icoontje van de activiteit om de eigenschappen in te stellen.

 

cursus-planning-18

 

cursus-planning-20

 

  • De leden zien nu alle activiteiten op de normale manier (de planning activiteit is onzichtbaar). Als er op 1 van de tennis activiteiten wordt geklikt dan wordt dit automatisch een voorkeur. Alle andere activiteiten binnen de planning worden echter ook getoond en van elk kan aangegeven worden of hier een voorkeur of een verhindering voor is. Uiteraard kan er niet meer dan het ingestelde maximum worden opgegeven.
  • Deze voorkeuren en verhindering zijn in het Planning scherm zichtbaar en daar kan je ook op sorteren. Het is echter alleen info, bij het indelen kan je gewoon mensen indelen ook als ze verhinderd zijn.

 

cursus-planning-21

 

 

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Wilt u dat onze supportafdeling met u meekijkt op de PC? Download dan voordat u belt eerst e-Captain Remote Support Support.

 Ondersteuning op afstand

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 augustus 2018