Vorderingenstaat aanmaken

U kunt elke gewenste vorderingenstaat maken door de gewenste vragen of criteria (velden) in te voeren in het Beheercentrum.

• Ga hiervoor naar het Beheercentrum, Activiteiten en selecteer de optie Vorderingenstaten.
  • Geef bij naam de naam op van de vorderingenstaat.
  • Met behulp van de beschikbare vrije velden kunt u de vragen/criteria aanmaken voor de vorderingenstaat.

cursus-planning-35

In dit voorbeeld worden verschillende vragen aangemaakt. Als u op opslaan klikt zal captain de velden tonen zoals ze gevraagd gaan worden. U ziet dan ook een voorbeeld hoe het eruit gaat zien. Met de pijltjes kunt u de volgorde aanpassen. Ook kunnen er velden toegevoegd of verwijderd worden.

cursus-planning-36

Als de vorderingenstaat naar wens is voegt u weer de rechten toe net als bij de aanwezigheidsstaat. Om de rechten in te stellen gaat u naar het Beheercentrum.

• Ga naar het Beheercentrum, Activiteiten en selecteer Vorderingenstaten rechten
  • Klik in het overzicht op het bewerken IconS Edit icoontje van de desbetreffende vorderingenstaat. Er opent een nieuw scherm. Koppel de relaties via de paarse Kies leden knop.

Ook koppelt u de activiteit. Indien u het activiteiten scherm niet gebruikt moet u een fictieve activiteit aanmaken.

• Bij alle activiteit categorieën die relevant zijn voor de vorderingenstaat vinkt u vorderingenstaat aan. Dit stelt u in bij Beheercentrum, Activiteiten, Categoriën beheren
  • Ga nu naar Activiteiten, selecteer Vorderingenstaat en klik op de gele IconS Plusje knop OF  maak een Fictieve activiteit aan.
  • Kies bij vorderingenstaat de eerder aangemaakte aanwezigheid staat. Dan vinkt u alle activiteiten aan waarvan u aanwezigheid wilt bijhouden. Klik tot slot op koppelen. De activiteiten zijn nu zichtbaar in het scherm.

Wat is een fictieve activiteit?
Om een groep mensen te volgen niet gekoppeld aan een activiteit, bijvoorbeeld een team. Of een groep individuele personen maakt u eigenlijk een fictieve activiteit. Deze zorgt ervoor dat de koppeling tussen vorderingenstaat en activiteit zichtbaar wordt.

cursus-planning-37

In het overzicht met vorderingenstaten verschijnt nu ook de fictieve activiteit zodat u hier ook de vorderingen kunt bijhouden.

cursus-planning-38

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 juni 2017