Commpoort configureren Windows XP

Kassasysteem met Windows XP

Dit hoofdstuk is alleen van toepassing indien u gebruik maakt van een kassa systeem met Windows XP in combinatie met de DispiComm driver. Anders kunt u het beste de pagina e-Captain communications bekijken.

Voor kassa systemen met Windows XP geldt het volgende:

• U dient Internet Explorer (IE) als browser te gebruiken. In andere browsers zal e-Captain en de kassa niet werken.
  • Voor uw PIN automaat en/of uw (bon)printer moet het ActiveX component geïnstalleerd worden.

Installeren ActiveX component

Als u een kassa systeem met Windows XP heeft in combinatie met een two-step CCV pin combinatie en/of een bonprinter, dient u de zogenaamde COM poort component eenmalig te installeren. De installatie setup kunt u downloaden bij Kassa > Software/componenten. Het is mogelijk dat er een pop-up melding komt dat er van .Net framework componenten nodig zijn. De voorgesteld stappen moet u dan opvolgen.

Ook dient u de e-Captain site toe te voegen in de browser instellingen:

• Open de Internet options
  • Ga naar het tabblad Beveiliging en kies hier voor Vertrouwde websites

commport-configureren-windows-xp-001

• Klik op de knop Websites en voeg de URL www.e-captain.nl toe aan de vertrouwde websites. Klik daarna op Sluiten

commport-configureren-windows-xp-002

• Blijf op het tabblad Beveiliging en kies wederom voor Vertrouwde websites
  • Klik op de knop Aangepast niveau en controleer of de onderstaande velden onder ActiveX-besturingselementen en invoegtoepassingen zijn ingevoerd:

• Allow previously unused ActiveX controls to run without prompt: enabled
  • -Automatic prompting for ActiveX controls: disabled
  • Init. And script active-x controls not marked as safe for scripting: enabled
  • Only allow approved domains to use Active-X without prompt: enabled
  • Run ActiveX controls and plug-ins: enabled

commport-configureren-windows-xp-003

Uw PIN terminals dienen door CCV ingesteld te worden op kassakoppeling 2-step. Dit kan de e-Captain helpdesk niet uitvoeren. Daarna koppelt u de PIN terminals aan de kassa computer. Dit gaat door middel van een standaard seriële kabel (RS232 9 pins, geen nulmodem).

• Indien een kassa computer geen vrije seriële poort heeft dan kunt u een serieel naar usb convertor aanschaffen. Deze verloopstekker kan op een usb poort aangesloten worden. Middels de bijgeleverde software kunt u dan een Virtuele COM poort (bijvoorbeeld COM6) koppelen aan de usb convertor.

Heeft u dit gedaan dan stelt u in e-Captain in het Kassa menu > Instellingen > Pinkoppeling in op CCV 2-step. Bij kassa beheer kunt u nu per kassa PC de gebruikte COM poort instellen.

Bij betaalwijze PIN zal gebruik gemaakt worden van het artikelblok voor de PIN bediening.
De betaalopdracht wordt direct gestuurd en e-Captain controleert of deze bevestigd wordt. Daarna is het wachten op het resultaat van het pinnen. Al die tijd kunt u de kassa NIET gebruiken. U ziet bij looptijd de seconden lopen ten teken dat de kassa nog werkt.

Indien het bedrag onjuist is, doe dan niets op de kassa maar druk op de terminal op STOP, of vraag de klant dit op het klant pin pad te doen.

Als e-Captain het signaal Betaling gelukt krijgt van de PIN terminal dan wordt de betaalwijze meteen afgeslagen en kunt u verder. De CCV terminal print de PIN transactie bon voor de klant.

Indien de betaling mislukt is krijgt u bij Status een melding. De knoppen Opnieuw en Annuleren zijn nu actief.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28 augustus 2017