Mijn Captain Besloten items

Het is via Mijn Captain mogelijk om bepaalde pagina’s en bestanden beschikbaar te maken aan een bepaalde groep leden. Door het uitgeven van rechten aan bepaalde groepen is het mogelijk om aan te geven wie welke informatie mag inzien en wie niet.

Mcbeslotenitems 001

Om deze functionaliteit in gebruik te nemen moet een link geplaatst worden op de webpagina van de organisatie en dient het lid te beschikken over inloggegevens voor het Mijn Captain gedeelte van de website. In het standaard Mijn Captain menu is Besloten items al opgenomen. Gebruikt u het standaard Mijn Captain menu op uw website, dan hoeft u deze link niet meer toe te voegen.

Systeempagina Mijn Captain Besloten items

De systeempagina Mijn Captain Besloten items is al voorzien van de formulieren widget, deze pagina hoeft u alleen nog te koppelen aan uw eigen menu.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Menu’s
  • Selecteer het juiste menu waaraan de link moet worden toegevoegd. (link is al toegevoegd aan standaard Mijn Captain menu)
  • Klik op het IconM hamburger icoon om het menu items overzicht te zien.

Mcbeslotenitems 002

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuw item toe te voegen.

Mcbeslotenitems 003

• Geef een Naam van het menu item in.
  • Klik op de knop Zoek om een link toe te voegen.

Mcbeslotenitems 004

• Selecteer als type Pagina.
  • Kies de map Mijn Captain.
  • Selecteer het item Besloten items om de systeempagina te koppelen aan het menu item.

Mcbeslotenitems 005

Link op eigen website

Is de website gemaakt in een ander pakket dan e-Captain, dan kan de beheerder van de website de volgende link toevoegen op de eigen website:

http://naam-site.e-captain.nl/mijn-captain/besloten

Waarbij de Naam, de naam van het e-Captain account is van de organisatie, zie voorbeeld hieronder:

Mcbeslotenitems 006

Besloten pagina's

Na het aanmaken van de link in het menu, moet de pagina nog besloten gemaakt worden en de groepen die rechten hebben tot de pagina worden toegevoegd.

• Ga in het hoofdmenu naar Websitebeheer.
  • Ga naar het item Pagina’s.

Mcbeslotenitems 007

• Klik achter de pagina die besloten moet worden op het IconS Eigenschappen icoon.
  • Vink in het eigenschappen scherm het vakje aan achter het gele slot.

Mcbeslotenitems 008

Na het aanvinken van het besloten pagina vakje, klik op de link: Klik hier om de toegang te beheren.

Mcbeslotenitems 009

• In de pop-up die geopend wordt, is een overzicht van alle aangemaakte groepen van de organisatie zichtbaar.
  • Vink aan welke groepen rechten hebben voor de desbetreffende pagina.
  • Klik hierna op de knop Opslaan.

Mcbeslotenitems 010

• e-Captain zal met een melding komen dat de wijzigingen succesvol zijn opgeslagen.

Mcbeslotenitems 011

• Door middel van het slotje voor de naam van de pagina, is het in een oogopslag zichtbaar welke pagina’s besloten zijn en welke pagina’s niet.

Mcbeslotenitems 012

Besloten bestanden

Na het aanmaken van de link in het menu, moet het bestand nog besloten gemaakt worden en de groepen die rechten hebben tot het bestand worden toegevoegd. In dit document wordt uitgelegd hoe u bestanden upload naar e-Captain zodat u ze kan openen op de website van uw organisatie.

• Ga in het hoofdmenu naar Websitebeheer.
  • Ga naar het item Bestanden.

Mcbeslotenitems 013

• Klik achter het bestand die besloten moet worden op het IconS Eigenschappen icoon.
  • Vink in het eigenschappen scherm het vakje aan achter het gele slot.

Mcbeslotenitems 014

Na het aanvinken van het besloten bestand vakje, klik op de link: Klik hier om de toegang te beheren.

Mcbeslotenitems 015

• In de pop-up die geopend wordt, is een overzicht van alle aangemaakte groepen van de organisatie zichtbaar.
  • Vink aan welke groepen rechten hebben voor het desbetreffende bestand.
  • Klik hierna op de knop Opslaan.

Mcbeslotenitems 016

• e-Captain zal met een melding komen dat de wijzigingen succesvol zijn opgeslagen.

Mcbeslotenitems 017

• Door middel van het slotje voor de naam van het bestand, is het in een oogopslag zichtbaar welke bestanden besloten zijn en welke bestanden niet.

Mcbeslotenitems 018

Besloten menu items

Naast besloten bestanden en pagina’s is het binnen e-Captain ook mogelijk menu items besloten te maken. Hierdoor zijn de pagina’s of bestanden die gekoppeld zijn onder de desbetreffende menu items ook niet zichtbaar tot men zich heeft aangemeld met de Mijn Captain inloggegevens.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer .
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Menu’s
  • Selecteer het juiste menu waarvan menu items besloten moeten worden gemaakt.
    Klik op het IconM hamburger icoon om het menu items overzicht te zien.

Mcbeslotenitems 019

• Klik achter het menu item op het IconS Edit icoon.
  • Wijzig Besloten item? van Nee naar Ja.

Mcbeslotenitems 020

• Nadat u Besloten item? op Ja heeft gezet, klik op de link: Klik hier om de toegang te beheren.

Mcbeslotenitems 021

• In de pop-up die geopend wordt, is een overzicht van alle aangemaakte groepen van de organisatie zichtbaar.
  • Vink aan welke groepen rechten hebben voor het desbetreffende menu item.
  • Klik hierna op de knop Opslaan.

Mcbeslotenitems 022

Door middel van het slotje voor de naam van het menu item, is het in een oogopslag zichtbaar welke menu items besloten zijn en welke niet.

Mcbeslotenitems 023

Besloten items op website

De besloten items zijn gedefinieerd en de link naar het menu item is geactiveerd, nu dient het lid aan te melden met de inloggegevens verstrekt door de organisatie.

• Klik op de Mijn gegevens link op de website van de organisatie.
  • Meld aan met de inloggegevens die verstrekt zijn door de organisatie.

Mcbeslotenitems 024

• In het overzicht dat getoond wordt ziet u de bestanden en pagina’s die voorheen niet zichtbaar waren.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018