Objectcontrole

Objectcontrole is een ADD-ON MODULE binnen e-Captain

Wat is Objectcontrole?

Met de add-on module Objectcontrole kunt u binnen de module Verhuurobjecten controles uitvoeren op uw planningen. Objectcontrole genereert voor u QR codes met informatie zoals naam van het verhuurobject of naam van het relatieobject. Deze QR codes kunt u met de door ons te leveren Toshiba TEC B-EV4 printen op watervaste labels met een formaat naar keuze. Deze labels plakt u op het verhuurobject of op het relatieobject, bijvoorbeeld aan de ligplaats en op de boot. Met de door ons leverbare Barcode/QR code scanner kunt u dan langs uw planningen gaan om een controle uit te voeren. Objectcontrole genereert voor u ook rapporten waarin u de resultaten van de controle kan terugvinden.

Wilt u meer informatie over Objectcontrole, neem dan contact op met een van onze medewerkers op telefoonnummer 073 - 6 14 14 40 of mail onze helpdesk op
ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl .

toshiba-b-ev4t2-labelprinter barcode-scanner
Toshiba TEC B-EV4                                           QR code scanner (USB of Bluetooth)

Rechten Objectcontrole instellen

Gebruikers aanmaken en rechten instellen doet u via de optie Rechten/Gebruikers in het Home menu. In veel gevallen moet u zowel rechten voor de module aanzetten als rechten in het Beheercentrum aanzetten.

Hoe u gebruikers aanmaakt leest u op de pagina Rechten en Gebruikers.

De rechten zijn onderverdeeld in de onderstaande opties:

lees-rechten Lees rechten
toevoegen-rechten Toevoegen rechten
bewerken-rechten Bewerken rechten
verwijderen-rechten Verwijderen rechten
mappen-beheren-rechten Mappen beheren rechten (alleen bij Websitebeheer en Mailing)
selecteer-alles-rechten Selecteer in een keer alle rechten

Rechten in onderdeel Ledenbeheer

• Ga via het Home menu naar de optie Rechten/Gebruikers en selecteer de gewenste gebruiker en klik op Bewerken.
  • Selecteer het onderdeel Ledenbeheer.
  • Zoek de module Verhuurobjecten - subonderdeel Objectcontrole
  • Vink de gewensten rechten aan.
  • Klik op Opslaan.

objectcontrole-1

Rechten in onderdeel Beheercentrum

•  Selecteer het onderdeel Beheercentrum
  • Zoek de module Verhuurobjecten - subonderdeel Objectcontrole instellingen
  • Vink de gewenste rechten aan
  • Klik op Opslaan.

objectcontrole-2

Instellingen in het Beheercentrum

In het Beheercentrum kunt u instellingen aanbrengen voor Objectcontrole.

• Ga in het hoofdmenu naar het Beheercentrum.
  • Kies het onderdeel Verhuurobjecten.
  • Kies onder kopje Beheer voor Objectcontrole instellingen.

objectcontrole-3

QR codes afdrukken voor deze relatieobject types Keuze uit de door u gedefinieerde relatieobject types. De keuze Passant boot is een systeem relatieobject type.
Etiket formaat voor QR codes (b x h) Hier geeft u een breedte en hoogte op voor uw etiketten.
Etiket indeling Tekst naast QR code of Tekst onder QR code
Tekstgrootte Extra klein, Klein of Normaal
Vet gedrukt Ja of Nee

Bij QR codes voor alle relatieobjecten afdrukken heeft u de mogelijkheid om een pdf bestand te genereren met QR codes voor alle relatieobjecten (die erboven bij Objectcontrole instellingen zijn geselecteerd). U heeft hier bij Sortering een keuze voor een sortering op Achternaam of op Lidnummer.

QR codes voor het relatieobject

U kunt in het Beheercentrum een PDF bestand genereren met QR codes voor alle relatieobjecten.

U kunt ook vanuit de ledenkaart op tabblad Objecten een PDF genereren met daarin een QR code voor het gewenste relatieobject.

• Open een ledenkaart.
  • Open tabblad Objecten.
  • Klik op het QR code icoon  qr-code-icoon achter een relatieobject om een PDF met QR code te genereren voor dat relatieobject.

Om voor alle relatieobjecten van dit lid een PDF met QR codes te genereren, klikt u op de knop Print alle QR codes.

objectcontrole-4

Voorbeeld enkele QR code etiket:

objectcontrole-5

Voorbeeld meerdere QR code etiketten:

objectcontrole-6

Deze etiketten print u uit en bevestigt u aan de relatieobjecten van uw leden.

QR codes voor de verhuurobjecten

Een verhuurobject kan bijvoorbeeld een ligplaats zijn. Voor uw ligplaatsen kunt u QR codes afdrukken in het Beheercentrum.

• Ga in het hoofdmenu naar het Beheercentrum.
  • Kies het onderdeel Verhuurobjecten.
  • Kies onder kopje Beheer voor Planning beheer.

Klik op het QR code icoon qr-code-icoon om een QR code te genereren voor de Planning (in dit geval Steiger A).

objectcontrole-7

Klik op het QR code icoon qr-code-icoon achter een ligplaats om een QR code te genereren voor die specifieke ligplaats.

objectcontrole-8

U kunt in één keer een PDF bestand genereren met QR codes voor alle ligplaatsen van deze planning (Steiger A). Klik hiervoor op de knop Print alle QR codes.

objectcontrole-9

Voorbeeld QR code voor de planning:

objectcontrole-10

Dit etiket print u uit en bevestigt u aan de steiger.

Voorbeeld QR codes voor de ligplaatsen:

objectcontrole-11

Deze etiketten print u uit en bevestigt u aan de ligplaatsen.

Objectcontrole uitvoeren

Nu de relatieobjecten van uw leden en uw ligplaatsen beschikken over QR code etiketten, kunt u aan de slag met een Objectcontrole. U heeft hiervoor een QR code scanner en een laptop of tablet met Internet toegang nodig.

• Ga op uw apparaat naar www.e-captain.nl en login op uw account.
  • Ga in het hoofdmenu naar de module Verhuurobjecten.
  • Klik in het submenu op het onderdeel Objectcontrole.
  • Het scherm voor Objectcontrole opent zich nu in een nieuw tabblad.

objectcontrole-12

Scherm van Objectcontrole

In ons voorbeeld gebruiken wij ligplaatsen en boten in een haven.
Zorg ervoor dat de cursor in het tekstvak staat.
U kunt nu het etiket van de ligplaats scannen en vervolgens het etiket van de boot.
U mag zelf bepalen of u eerst het etiket van de ligplaats scant en vervolgens die van de boot of eerst het etiket van de boot en vervolgens die van de ligplaats.

Voorbeeld: Boot ligt goed

Wanneer de boot in de juiste ligplaats ligt, ziet u onderstaand scherm. In kolom Locatie ziet u de naam van de ligplaats. In kolom Object ziet u gegevens van de planning. Tevens ziet u rechtsboven een groen vinkje.
U dient dan alleen te controleren en op de knop Akkoord te klikken:

objectcontrole-13

Met de knop Fout of opmerking kunt u een fout of opmerking noteren.
Met de knop Annuleren kunt u de invoer ongedaan maken.
Met de knop Historie kunt u terugkijken naar eerdere controles. Door op het bewerk icoon IconS Edit te klikken, kunt u controles van uw ligplaatsen opnieuw bekijken en bewerken. Ook kunt u controles van eerdere data oproepen.

objectcontrole-15Voorbeeld van Historie

Voorbeeld: Boot ligt niet goed

Wanneer de boot niet in de ligplaats hoort te liggen, ziet u onderstaande popup.

objectcontrole-14

U ziet in deze popup vijf status keuzes.
Met de status keuze Lid/object onbekend geeft u aan dat het lid of relatieobject onbekend is.
Met de status keuze Onjuiste locatie geeft u aan dat de boot in de verkeerde ligplaats ligt.
Met de status keuze Sticker ontbreekt geeft u aan dat de boot geen etiket heeft.
Met de status keuze Andere reden geeft u een andere reden aan.
In het veld Opmerking: kunt u een opmerking plaatsen.
Klik vervolgens op Opslaan.
N.B.: e-Captain zal zelf een suggestie doen voor een status keuze. Deze suggestie status keuze heeft dan een donkerdere kleur ten op zichte van de andere knoppen. U kunt vervolgens deze suggestie overnemen of zelf een andere keuze maken.

Voorbeeld: Boten op trailers op een trailerplaats waarbij de plek niet relevant is

Hierbij kunt u gebruik maken van de in hoodstuk 5 genoemde QR code voor de planning. In dit voorbeeld is de plek op de trailerplaats is niet relevant. Dus u heeft 1 etiket voor de gehele trailerplaats nodig. De trailerplaats is in dit geval de planning.
Waar u deze QR code vindt, leest u in hoofstuk 5 QR codes voor de verhuurobjecten.
U hoeft slechts 1 keer de QR code van de planning te scannen. Vervolgens kunt u het etiket van de trailer scannen.

objectcontrole-16

U kunt nu controleren en op de knop Akkoord klikken.
In kolom Locatie blijft nu Planning Trailerplaatsen staan en u kunt verder door het etiket van de volgende trailer te scannen.

Rapportage

In het submenu van de module Verhuurobjecten vindt u het onderdeel Rapportage. U kunt hier drie verschillende rapportages oproepen.

Voorbeeld rapportage Objectcontrole in een periode

objectcontrole-20-sortering-op-datum
Sortering op Datum

objectcontrole-20-sortering-op-status
Sortering op Status

objectcontrole-21-rapportage-trailerplaatsen
Rapport voor planning Trailerplaatsen

Voorbeeld rapportage Alle verhuurobjecten op laatste controledatum

objectcontrole-22-alle-verhuurobjecten-op-laatste-controledatum

Voorbeeld rapportage Alle relatieobjecten op laatste controledatum

objectcontrole-23-alle-relatieobjecten-op-laatste-controledatum

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 september 2019