Narrowcasting

Algemeen

Met narrowcasting kunt u extra informatie aan uw leden presenteren door middel van een groot scherm zoals een TV. U kunt zelf in Websitebeheer pagina’s aanmaken en deze laten zien in de narrowcasting.

Narrowcasting werkt ook samen met de module Kassa en module Tennisbaanreserveringen.

In combinatie met de module Tennisbaanreserveringen is het mogelijk om het reserveringsschema te laten zien. Dan ziet u een aantal tijdsblokken en een aantal banen en dan kunt u gelijk zien welke banen vrij zijn en welke banen bezet zijn. U kunt ook uw eigen sponsors in de narrowcasting laten zien. Onderaan de narrowcasting staat een balk waarin u al uw sponsors in kunt zetten.

tennisbaanreservering-narrowcasting-1

Narrowcasting pagina's aanmaken

Voor u narrowcasting kunt instellen moet u eerst de pagina's aanmaken met de informatie die u in narrowcasting wilt tonen. Deze pagina's maakt u aan in de module Websitebeheer.

Voor de narrowcasting pagina´s kunt u in de module Websitebeheer een (of meer) eigen thema aanmaken en een (of meer) eigen lay-out aanmaken om de narrowcasting pagina's een eigen look & feel mee te geven.

Hoe u thema's, lay-outs en pagina's aanmaakt leest u in de handleiding van de module Websitebeheer.

narrowcasting-01

Instellen narrowcasting

Als u de verschillende pagina's heeft aangemaakt kunt u narrowcasting gaan instellen.

• Ga in het Beheercentrum naar Gadgets en selecteer de optie Narrowcasting.

narrowcasting-02

Gebruik narrowcasting Als u narrowcasting wilt gaan gebruiken zet u deze optie op JA.
Timeout voor rouleren Hier kunt u de tijd opgeven hoe lang elke narrowcasting pagina in beeld moet blijven.
Effect voor rouleren Selecteer hier het gewenste effect voor het rouleren van de pagina's
Open in tweede scherm Als u de narrowcasting op een tweede scherm wilt tonen vult u hier JA in.
Header en footer gebruiken Als u de standaard header en footer van e-Captain wilt gebruiken vult u hier JA in. In het narrowcasting scherm worden dan bovenaan en onderaan een oranjebalk getoond.
Footerpagina Deze optie werkt alleen als u de optie hier boven op JA heeft staan. Als u in de footer uw eigen inhoud wilt tonen zoals bijvoorbeeld sponsorlogo's dan kunt u hier de desbetreffende pagina selecteren. Selecteert u niets dan wordt alleen de standaard rode balk getoond.
Gebruik narrowcasting op deze computer Als u narrowcasting wilt gebruiken op de computer waarop u op dat moment werkt dan maakt u dit bolletje groen.

• Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

Narrowcasting pagina's toevoegen

Om narrowcastingpagina's toe te voegen gaat u naar het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar Gadgets en selecteer de optie Narrowcasting.
  • Klik bij het onderdeel Narrowcasting pagina's op de gele plus IconS Plusje om een pagina toe te voegen.

narrowcasting-03

• Klik op de paars knop Zoek om de desbetreffende pagina te koppelen. U kunt zowel een pagina uit Websitebeheer koppelen als een externe URL als u informatie van andere websites wilt tonen.
  • Bij Volgorde geeft u met het getal aan in welke volgorde de pagina's getoond moeten worden.

narrowcasting-04

• Klik op Opslaan om de pagina toe te voegen aan narrowcasting.

Een voorbeeld:

narrowcasting-05

Tennisbanen tonen in narrowcasting

Om het tennisbanen reserveringsschema in de narrowcasting te laten zien dient u bij het toevoegen van een pagina de optie Externe link te klikken en dan de volgende URL in te vullen:

http://www.uwwebsitelink.nl/tennis/speelschema.php?van=0&tot=0&blokken=0

• bij uwwebsitelink dient u uw eigen website in te vullen.
  • Bij van en tot dient u de banen in te vullen die u wilt laten zien. Dus bijvoorbeeld van=1&tot=5.
  • Bij blokken dient u in te vullen hoeveel tijdsblokken u onder elkaar wilt zien. Dus bijv. blokken=4. U ziet dan 4 tijdsblokken onder elkaar.

U kunt het reserveringsschema ook verdelen over meerdere pagina’s. Stel dat u 12 banen heeft dan kunt u bijvoorbeeld 2 pagina’s laten zien met ieder 6 banen.

Narrowcasting URL

Om de  narrowcasting pagina's te tonen op een scherm kunt u onderstaande URL gebruiken:

http://www.uwwebsitelink.nl/inc/narrowcasting

• Bij uwwebsitelink dient u uw eigen website in te vullen.

narrowcasting-url

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 juli 2019