Debiteuren en Crediteuren aanmaken

 

Introductie

Een debiteur is een klant die nog moet betalen voor het leveren van goederen of een dienst. In een groot bedrijf worden debiteuren op een speciaal deel van de financiële boekhouding behandeld, de zogenaamde debiteurenadministratie die veelal overeenkomt met de klantenadministratie. Tegenover de debiteuren staan de crediteuren.

Crediteuren zijn, als u de informatie bekijkt, eigenlijk identiek aan debiteuren. Crediteuren zitten echter aan de andere kant van het geld dat u registreert. Zij ontvangen geld van de vereniging. U heeft daar dus een schuld aan. Voor de vereniging/stichting koopt u allerlei goederen en verbruiksartikelen en zelfs onroerend goed. Deze worden door u verantwoord via rekeningen en/of kassabonnen.

U zult dit in de boekhouding moeten verantwoorden. U wilt na een bepaalde periode weten wat u heeft uitgegeven aan inkopen en wat u heeft ontvangen aan opbrengsten.

Debiteuren aanmaken

Een debiteur is in e-Captain tevens een lid. Uw leden zijn dus automatisch uw debiteuren. Oud-leden en niet-leden kunnen ook debiteuren zijn. Uw debiteuren voert u dus in, in Ledenbeheer.

  • Om een nieuwe debiteur (lid) in te voeren gaat u in het hoofdmenu naar Ledenbeheer
  • Klik op de paarse knop Nieuw om een nieuwe debiteur/lid in te voeren

 

boekhouding39

 

Voor een uitgebreidere uitleg over het invoeren van nieuwe leden leest u de handleiding Ledenbeheer.

Crediteuren aanmaken

Een crediteur aan maken doet u in de Boekhouding.

  • Ga in het hoofdmenu naar Boekhouding en selecteer de optie Crediteuren
  • Klik op de paarse knop Nieuwe crediteur (persoon) als u een persoon wilt toevoegen of klik op de paarse knop Nieuwe crediteur (bedrijf) als u een bedrijf wilt toevoegen.

 

boekhouding40

 

  • Vul de gegevens van de crediteur in, in het tabblad Algemeen en klik op Opslaan.

 

boekhouding41

 

  • Nadat u op Opslaan heeft geklikt worden de andere tabbladen zichtbaar waar u de overige gegevens kunt invoeren zoals het adres en de financiële gegevens.

 

boekhouding42

 

  • Vul de bij u bekende gegevens per tabblad in en klik op Opslaan om de gegevens op te slaan.
 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 augustus 2018