Facturen verrekenen

 

Verrekenen van facturen

In de boekhouding van e-Captain heeft u de mogelijkheid om openstaande (credit)facturen met elkaar te verrekenen.  Dit kan alleen indien een relatie een tenminste één openstaande creditfactuur heeft of een factuur waarop teveel betaald is EN er tenminste één openstaande factuur is. Tevens is dit alleen mogelijk voor uitgaande (credit)facturen. Inkoopfacturen (crediteuren) kunt u niet via deze optie verrekenen. Hiervoor dient u handmatig memoriaal boekingen te maken.

Om te zien of er facturen zijn die met elkaar verrekend kunnen worden gaat u in e-Captain naar de boekhouding.

  • Ga in het hoofdmenu naar Boekhouding en selecteer de optie Verrekenen. U ziet dan in het bovenste blok een overzicht van alle relaties waarbij facturen verrekend kunnen worden. In het onderste blok ziet u Verschillende relaties met openstaande posten die op hetzelfde adres wonen die eventueel met elkaar verrekend kunnen worden. Deze facturen kunt u eventueel handmatig verrekenen met een memoriaal boeking in het dagboek Memoriaal.

 

boekhouding-verrekenen-facturen-01

 

  • Klik op de relatie om te zien welke facturen met elkaar verrekend kunnen worden. e-Captain toont alle openstaande facturen van die relatie en doet een voorstel voor het maximale bedrag dat verrekend kan worden. Die facturen zijn standaard al aangevinkt. U kunt dit zelf eventueel aanpassen.

 

boekhouding-verrekenen-facturen-02

 

  • Als de juiste facturen zijn aangevinkt klikt u op Verrekenen om de facturen met elkaar te verrekenen. Indien u teveel facturen heeft aangevinkt dan pakt het systeem facturen op volgorde van ouderdom. Vaak zal er een verschil zijn, dan wordt op de laatste factuur het restant geboekt. De rest blijft dan openstaan.

 

In de boekhouding

Met de Verrekenen functie wordt door e-Captain automatisch een memoriaal boeking gemaakt in het dagboek Memoriaal.

  • Ga in de Boekhouding naar Boeken en selecteer het dagboek Memoriaal om de boeking te bekijken.

 

boekhouding-verrekenen-facturen-03

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 31 augustus 2021