Invoeren begin balans

Introductie

Als u net start met de boekhouding in e-Captain kunt u op basis van uw oude boekhouding de begin balans invoeren in e-Captain.

De begin balans voert u in, in het Memoriaal dagboek in de speciale Periode 0. U heeft hiervoor dus wel de cijfers nodig uit uw oude boekhouding.

Invoeren begin balans

Om de begin balans in te voeren gaat u in het hoofdmenu naar de Boekhouding.

• Selecteer in de Boekhouding de optie Boeken
  • Selecteer bij Dagboek het Memoriaal dagboek
  • Selecteer bij Periode de periode 0 - balans
  • Vul bij Omschrijving een omschrijving in

boekhouding09

• Klik op de paarse knop Volgende
  • U kunt nu per regel uw begin balans invoeren.
  • Selecteer bij Grootboek door middel van de knop F8 het gewenste grootboek
  • Geef een omschrijving op
  • BTW laat u leeg
  • Vul het bedrag in. Dit neemt u over van uw oude boekhouding. Bedragen die Debit op uw balans staan voert u als positief bedrag in. Bedragen die als Credit op uw balans staan voert u als negatief bedrag in.

boekhouding10

Tijdens het invoeren controleert e-Captain automatisch of de boeking in balans is. Zolang de boeking niet in balans is ziet u recht bovenin het rode kruis X staan. U kunt de boeking pas sluiten als de boeking in balans is en er een groene V in beeld staat.

boekhouding11

Als u klaar bent met invoeren en u ziet de groene V dan kunt u de boeking sluiten door op de paarse knop Sluiten te klikken.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 augustus 2018