Invoeren begin balans

Introductie

Als u net start met de boekhouding in e-Captain kunt u op basis van uw oude boekhouding de begin balans invoeren in e-Captain.

De begin balans voert u in, in het Memoriaal dagboek in de speciale Periode 0. U heeft hiervoor dus wel de cijfers nodig uit uw oude boekhouding.

Invoeren begin balans

Om de begin balans in te voeren gaat u in het hoofdmenu naar de Boekhouding.

• Selecteer in de Boekhouding de optie Boeken
  • Selecteer bij Dagboek het Memoriaal dagboek
  • Selecteer bij Periode de periode 0 - balans
  • Vul bij Omschrijving een omschrijving in

boekhouding09

• Klik op de paarse knop Volgende
  • U kunt nu per regel uw begin balans invoeren.
  • Selecteer bij Grootboek door middel van de knop F8 het gewenste grootboek
  • Geef een omschrijving op
  • BTW laat u leeg
  • Vul het bedrag in. Dit neemt u over van uw oude boekhouding. Bedragen die Debit op uw balans staan voert u als positief bedrag in. Bedragen die als Credit op uw balans staan voert u als negatief bedrag in.

boekhouding10

Tijdens het invoeren controleert e-Captain automatisch of de boeking in balans is. Zolang de boeking niet in balans is ziet u recht bovenin het rode kruis X staan. U kunt de boeking pas sluiten als de boeking in balans is en er een groene V in beeld staat.

boekhouding11

Als u klaar bent met invoeren en u ziet de groene V dan kunt u de boeking sluiten door op de paarse knop Sluiten te klikken.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 augustus 2018