Storno incassobatches verwerken

Storno incassobatches

Om opnieuw de Storno incasso batches te incasseren volgt u de onderstaande procedure:

• Verwerk alle betalingen in de boekhouding door middel van Afschrift inlezen
  • Verwerk de incassobatch
  • Verwerk hierna de storno’s
  • Verwerk alle overige posten, hierdoor is uw afschrift ook klaar.

Verwerken Sepa bestand

• Open de afschrift regel
  • Kies grootboek 1300 debiteuren
  • Klik op de paarse F8 knop achter de crediteur/debiteur
  • Kies bovenin voor Incasso batches

storno-incassobatches-001

• Koppel de ontvangen batch aan het verstuurde bestand door het bestand te kiezen.
  • Klik op je gekozen bestand en klik op de knop OK

storno-incassobatches-002

• Hierdoor worden alle facturen afgevinkt als betaald
  • De storno’s boekt u via 1300 debiteuren op de factuur van de persoon waar het om gaat.

Hierna kunt u via de optie Incasseer opnieuw de facturen opnieuw proberen te incasseren.

• Kies in het hoofdmenu voor Factureren
  • Klik in het submenu op Incasseer opnieuw
  • Kies in de balk rechtsboven het incasso bestand waar de storno’s instonden (bijvoorbeeld Sepa22)
  • Hier ziet u de storno’s, deze incasseert u opnieuw volgens de normale incasso procedure

storno-incassobatches-003

Facturen opnieuw afdrukken

Om de facturen opnieuw af te drukken gaat u naar:

• Kies in het hoofdmenu voor Factureren
  • Kies in het submenu voor Facturen opnieuw afdrukken
  • Kies de openstaande SEPA facturen en maak hiervan een PDF bestand.

U kunt hierbij een schrijven toevoegen waarin u aangeeft dat de incasso ismislukt en of de leden het bedrag zelf willen overmaken.

Ondersteuning op afstand

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 maart 2018