Voorlopige beginbalans aanmaken

 

Voorlopige begin balans aanmaken

Als u een nieuw boekjaar heeft geopend staan alle saldo’s op 0. Er zijn namelijk nog geen mutaties in dat jaar geweest. Om de saldo’s van het vorige jaar over te nemen dient u het vorige jaar af te sluiten. Er zal dan een beginbalans voor het nieuwe jaar worden gemaakt.

Als u het vorige boekjaar nog niet wilt afsluiten, maar wel alvast de cijfers van het vorige boekjaar wilt meenemen, kunt u gebruik maken van de functie: Aanmaken voorlopige beginbalans.

Als u een voorlopige beginbalans heeft aangemaakt zullen ook uw bank- en giro saldo’s mee worden overgenomen.

Let op: Het kan zijn dat u zelf de bank- en giro saldo’s tijdelijk heeft opgevoerd in het memoriaal van het nieuwe boekjaar. U moet deze boeking dan natuurlijk wel verwijderen om te voorkomen dat bank- en giro saldo’s verdubbeld worden.

Na het aanmaken van een voorlopige beginbalans kunt u nu nog steeds mutaties aanbrengen in het vorige boekjaar. Indien nodig zal de beginbalans van het nieuwe jaar automatisch opnieuw worden berekend. Deze controle/bijwerking vindt plaats als u naar de functie rapportage gaat.

  • Om een voorlopige beginbalans aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar het onderdeel Boekhouding en selecteert u de optie Aanmaken voorlopige beginbalans
  • Selecteer het gewenste boekjaar.
  • Klik op de knop Aanmaken beginbalans

 

boekhouding27

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 7 augustus 2018