Bereken contributie op basis van een groep

Inhoudsopgave

1. Groepen

Groepen

U kunt in e-Captain contributie ook berekenen op basis van groepen. U kunt per groep contributie toewijzen. Iemand kan lid zijn van meerdere groepen en per groep een bedrag moeten betalen. Hiervoor dient u eerst groepen aan te maken.

• Ga naarin het hoofd-menu naar Beheercentrum
  • Klik op Groepen
  • Kies voor het item Onderhoud groepen

groepen-aanmaken-nieuw-03

• Een nieuwe groep maakt u aan met de eerste gele plus IconS Plusje
  • Maak een nieuwe groep aan en klik op Opslaan.
  • Hierna dient u eenmaal op de groepsnaam te klikken. Er zal onderaan er een extra onderdeel verschijnen waarin u groepsitems kan maken, met de daaraan gekoppelde bedragen.

• Klik op de tweede gele plus IconS Plusje om een nieuw groepsitem aan te maken.

groepen-aanmaken-nieuw-04

• Vul de naam van het groepsitem in.
  • Vul een bedrag in wat aan dit groepsitem wordt gekoppeld.
  • Herhaal deze stap voor alle groepsitems van deze groep.

Nu zijn de groepen en groepsitems met de bedragen aangemaakt. Nu moet de groepen nog gekoppeld worden aan de leden en aan de automatische contributie. Om de groepen mee te nemen in de automatische contributie gaat u naar:

• Kies in het hoofd-menu voor Beheercentrum
  • Klik op Contributie
  • Kies het item Instellingen contributie
  • Vink in dit scherm het selectie vak Groepen berekenen indien bedrag is ingevuld aan

bereken-contributie-groep-003

• Klik op Opslaan om de wijziging door te voeren.Als groepen berekenen is aangevinkt, wordt er bij het lid gekeken in welke deze voorkomt en of daar bedragen bij horen.

Koppelen van groepen aan een lid

Leden koppelen aan groepen doet u via Ledenbeheer.

• Open de leden kaart
  • Klik op het tabblad Groepen
  • Selecteer de juiste groep en groepsitem.

bereken-contributie-groep-004

• Klik op het zwarte pijltje om de groep / groepsitem te koppelen aan het lid.

bereken-contributie-groep-005

• Nu zal in het tabblad artikelen de contributie op basis van een groep zijn toegevoegd als artikelregel.

bereken-contributie-groep-006

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13 februari 2019