Bereken contributie soort lid

Als u in het Beheercentrum > Contributie > Contributie instellen kiest voor het gebruik van automatische contributie regels, dan is èèn van de opties, contributie berekenen op basis van Soort lid.

contributieberekensoortlid-001

Het aanmaken van soort lid doet u via:

• Kies in het hoofd-menu voor Beheercentrum
  • Klik op Contributie en kies voor Onderhoud soort lid

contributieberekensoortlid-002

• Het toevoegen van een nieuw soort lid doet u door te klikken op het plus IconS Plusje icoon.

contributieberekensoortlid-003

• Als u het soort lid heeft aangemaakt, klikt u op Opslaan.

Koppelen contributie op basis van soort lid aan een lid

Nu is het mogelijk om de leden te koppelen aan een aangemaakt soort lid. Dit doet u via Ledenbeheer.

• Open Ledenbeheer en open daarna de ledenkaart van het betreffende lid.
  • In de ledenkaart gaat u naar het tabblad Lidmaatschap.
  • Klik in het uitklapscherm achter het item Soortlid en kies een type soort lid.(in dit voorbeeld Volwassenlid)
  • Klik hierna op Opslaan.

contributieberekensoortlid-004

• Na het opslaan van deze wijziging ziet u een regel met de contributie verschijnen.

contributieberekensoortlid-005

• Ook zal er automatisch onder het tabblad artikelen een contributie regel zijn toegevoegd.

contributieberekensoortlid-006

Individuele handmatige contributie

Als u in uw vereniging  leden heeft waarvoor afwijkende afspraken gemaakt zijn met betrekking tot de contributie, kan u een speciale groep aan maken. Het is ook mogelijk om handmatig de contributie in te geven.

• Ga naar in het menu naar Ledenbeheer
  • Selecteer het lid en open de leden kaart.
  • Klik op het tabblad Lidmaatschap

contributieberekensoortlid-007

In de bovenstaande afbeelding ziet u de optie Handm. contributie. Hiermee kunt u voor een jaar, of voor altijd de contributie op een bepaald bedrag zetten voor dat betreffende lid.

• In het onderstaande voorbeeld ziet u de artikelregel die is aangemaakt op basis van Soort lid. (Volwassen lid € 40,00)

contributieberekensoortlid-008

Als u de handmatige contributie op het tabblad Lidmaatschap heeft geactiveerd en een bedrag heeft opgegeven,  dan zal deze instelling heersend zijn ten opzichte van de automatische contributieregels.

• In het onderstaande voorbeeld, is er voor dat jaar een bedrag van € 25,00 euro ingesteld voor dat betreffend lid. Het volgende jaar zal deze instelling vervallen en zal het lid automatisch meegenomen worden in de contributie op basis van soort lid.

contributieberekensoortlid-009

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 18 mei 2017