Importeren grootboekschema

Importeren Hoofdverdichtingen

Let op! e-Captain kan alleen importeren vanaf het eerste tabblad in uw MS Excel bestand!

Om het grootboekschema te importeren in e-Captain zal eerst de hoofdverdichtingen en verdichtingen geïmporteerd moeten worden.

Om de hoofdverdichtingen te importeren in e-Captain moeten de onderstaande stappen uitgevoerd worden:

• Kies in het hoofdmenu voor Beheercentrum.
  • Klik op Importeren.
  • Kies daarna in het kopje Boekhouding voor Importeren hoofdverdichtingen.

importeren-importeren-grootboekschema-1

Het onderstaande scherm zal geopend worden:

importeren-importeren-grootboekschema-2

• Klik op de knop Bladeren om uw Excel-bestand te selecteren.
  • Selecteer uw Excel-bestand en klik op de knop Openen.
  • Klik op de knop Versturen om door te gaan.
  • Controleer de kolommen en pas de waardes indien nodig aan.

importeren-importeren-grootboekschema-3

• Klik daarna op de knop Importeer! om door te gaan.
  • Klik op OK om uw Excel-bestand daadwerkelijk te importeren in e-Captain.

U heeft nu uw Excel-bestand geïmporteerd. U zult nu ook de volgende melding krijgen op uw scherm, dat aangeeft hoeveel items er geïmporteerd zijn van alle items.

importeren-importeren-grootboekschema-4

Beschikbare velden voor import Hoofdverdichtingen

importeren-importeren-grootboekschema-5

Onderaan vindt u de velden die beschikbaar zijn voor de import. Bij het ontbreken van een waarde in de kolom Hoofdverdichtingsnummer (A) of Hoofdverdichting (B) zal deze niet toegevoegd worden. De velden Hoofdverdichtingsnummer en Hoofdverdichting zijn verplicht in te vullen.

Velden Omschrijving Mogelijke waarde
Hoofdverdichtingsnummer Uniek cijfer voor hoofdverdichting Getal
Hoofdverdichting Omschrijving/naam van hoofdverdichting Tekst

Let op: u kunt hoofdverdichtingen niet importeren als er al geboekt is op grootboekschema. Mocht er iets fout zijn gegaan, dan kunt u via het menu onderhoud de import ongedaan maken om daarna het bestand opnieuw te importeren.

Importeren van verdichtingen

Om de verdichtingen te importeren in e-Captain moeten de onderstaande stappen uitgevoerd worden:

• Kies in het hoofdmenu voor Beheercentrum.
  • Klik op Importeren.
  • Kies daarna in het kopje Boekhouding voor Importeren verdichtingen.

importeren-importeren-grootboekschema-6

• Volg hierna de bovenstaande stappen die u voor Hoofdverdichtingen heeft gevolgd om de import te voltooien.

Beschikbare velden voor import verdichtingen

importeren-importeren-grootboekschema-7

Onderaan vindt u de velden die beschikbaar zijn voor de import.

In de kolom verdichtingnr zijn alleen unieke cijfers toegestaan. In het kolom id_hoofdverdichting dient een bestaande hoofdverdichting nummer in gevuld te zijn, waaraan u de desbetreffende verdichting wilt koppelen. Alle velden zijn verplicht om in te vullen.

Velden Omschrijving Mogelijke waarde
Verdichtingnr Uniek cijfer voor verdichting Getal
Verdichting Omschrijving/naam van verdichting Tekst
id_hoofdverdichting Nummer van hoofdverdichting Getal

Let op: U kunt verdichtingen niet importeren als het id_hoofdverdichting geen geldige hoofdverdichting nummer is. Mocht er iets fout zijn gegaan, dan kunt u via het menu onderhoud de import ongedaan maken om daarna het bestand opnieuw te importeren.

Importeren Grootboekrekeningen

Om het grootboekschema te importeren in e-Captain moeten de onderstaande stappen uitgevoerd worden:

• Kies in het hoofdmenu voor Beheercentrum.
  • Klik op Importeren.
  • Kies daarna in het kopje Boekhouding voor Importeren grootboekschema.

importeren-importeren-grootboekschema-8

• Volg hierna de bovenstaande stappen die u voor Hoofdverdichtingen en Verdichtingen heeft gevolgd om de import te voltooien.

Beschikbare velden voor import grootboekschema

importeren-importeren-grootboekschema-9

Onderaan vindt u de velden die beschikbaar zijn voor de import. Bij het ontbreken van een waarde in een kolom, zal deze niet toegevoegd worden. Het is verplicht om een unieke cijfer te gebruiken bij iedere rekening (Kolom A).

Velden Omschrijving Mogelijke waarde
Rekening Uniek cijfer voor een grootboekrekening Getal: verplicht en alleen  getallen toegestaan
Omschrijving Omschrijving/naam van de rekening Tekst
B/W Soortrekening Balans of Winst Tekst: B = Balans en W = Winst
O/K/N Omzet, Kosten of Neutraal Tekst: O = Omzet, K = Kosten of N = Neutraal
D/C Debiteur of crediteur Tekst: D = Debiteur en C = Crediteur
BTW BTW soort Tekst: Hoog, Laag, Nee of Geen
Verdichtingnr Nummer van een verdichting Getal: Bestaande verdichtingnummer toegestaan
Kostenplaats Kostenplaats verplicht Tekst: Ja, Verplicht, Nee of Blanco

Let op: u kunt Grootboekrekening niet importeren als er geen verdichting aanwezig is of als er geen bestaande verdichtingsnummer is opgegeven. Mocht er iets fout zijn gegaan, dan kunt u via het menu onderhoud de import ongedaan maken om daarna het bestand opnieuw te importeren.

Naam: Import hoofdverdichtingen  Download
Type: xlsx
Grootte: 8 kB

Naam: Import verdichtingen  Download
Type: xlsx
Grootte: 8 kB

Naam: Import grootboekrekeningen  Download
Type: xlsx
Grootte: 8 kB

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 2 februari 2018