Particulier naar bedrijf omzetten

Converteren naar bedrijf

Bij het omzetten van een particulier naar een bedrijf gaan gegevens verloren, maar het gaat hier dan alleen om persoonsgegevens die niet bij een bedrijf horen. Facturen en dergelijke blijven behouden, het lidnummer blijft ook hetzelfde.

Om een ledenkaart te converteren naar een bedrijfskaart volgt u de volgende stappen:

• Kies in het hoofdmenu voor Ledenbeheer.
  • Selecteer in het ledenoverzicht de juiste ledenkaart die u wilt converteren.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-1

• Klik op de knop Bedrijf in de menubalk van de ledenkaart.
  • Klik in de pop-up die geopend wordt op de knop OK.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-2

• Als de ledenkaart is geconverteerd naar een bedrijfskaart zal u de onderstaande melding op u scherm zien verschijnen.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-3

Gegevens verloren door conversie

• Gegevens die echt aan een persoon gebonden zijn, zoals geboortedatum, beroep, burgerlijke staat, nationaliteit en dergelijke.
  • De voornaam, initialen en het tussenvoegsel gaat eveneens verloren.
  • De achternaam wordt de bedrijfsnaam die daarna natuurlijk gewijzigd kan worden.
  • Het tabblad Contact verdwijnt, deze gegevens worden verplaatst naar tabblad Algemeen. Hier wordt er nagekeken wat er op de ledenkaart is ingevuld.
  • Heeft een lid ‘contact werk’-gegevens ingevuld, dan gaan de gegevens voor ‘contact privé’ verloren en worden deze ‘contact werk’-gegevens aangehouden als de contactgegevens voor het bedrijf.
  • Zijn er wel privé gegevens ingevuld, maar geen werkgegevens, dan zijn de privé gegevens de nieuwe contactgegevens.

Koppelingen

Tevens verdwijnt het tabblad Koppelingen, waar gezinsleden en partner gekoppeld kunnen worden.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-4

Dit wordt vervangen door het tabblad Contacten, waar bijvoorbeeld medewerkers aan het bedrijf gekoppeld kunnen worden.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-5

Het koppelen van contacten gaat via het tabblad Algemeen.

particulier-naar-bedrijf-omzetten-6

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 16 juni 2017