Betalen met consumptiebonnen, munten of waardebonnen

Algemeen

Als u in uw vereniging werkt met consumptiebonnen, munten en/of waardebonnen dan kunt u hiervoor een speciale knop op de kassa plaatsen. Deze knop heet Betaalwijze kruisposten. Hiervoor dient u een apart artikel aan te maken met een eigen grootboekrekening.

Artikel en grootboekrekening aanmaken

Om te beginnen maakt u eerst een nieuwe grootboekrekening aan. Hiervoor gaat u naar het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar het onderdeel Boekhouding en selecteer de optie Onderhoud grootboekschema.
  • Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe grootboekrekening aan te maken.

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen01

Als u de grootboekrekening heeft aangemaakt kunt u het artikel aanmaken. Hiervoor gaat u in het hoofdmenu naar Ledenbeheer.

• Ga in het hoofdmenu naar Ledenbeheer en selecteer de optie Artikelbeheer.
  • Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuw artikel aan te maken.
  • Geef het artikel een omschrijving
  • Laat het veld BTW leeg (geen BTW)
  • Bij prijs vult u € 1,00 in.
  • Koppel de juiste grootboekrekening aan het artikel.

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen02

Kassa knop aanmaken (betalen)

Nadat het artikel en de grootboekrekening zijn aangemaakt kunt u de speciale kassaknop aanmaken.

Om uw leden met consumptiebonnen, munten of waardebonnen te laten betalen moet u een knop Betaalwijze kruispost aanmaken.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling
  • Klik links onder in beeld op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop toe te voegen
  • Selecteer bij Soort knop de optie Betaalwijze kruispost
  • Selecteer bij Artikel het eerder aangemaakte artikel
  • Geef bij Omschrijving de naam van de knop op.
  • Zet bij de optie Bij 0 bedrag restantbedrag betalen het vinkje aan.

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen05

• Klik op Opslaan om de knop op te slaan
  • Sleep de knop naar een lege plaats in het afreken scherm (zie onderstaand voorbeeld)

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen04

Kassa knop aanmaken (verkoop bonnen)

Nadat het artikel en de grootboekrekening zijn aangemaakt kunt u de kassaknop aanmaken voor de verkoop van de consumptiebonnen, munten of waardebonnen.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling
  • Klik links onder in beeld op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop toe te voegen
  • Selecteer bij Soort knop de optie Artikel
  • Selecteer bij Artikel het eerder aangemaakte artikel
  • Geef bij Omschrijving de naam van de knop op.

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen10

• Klik op Opslaan om de knop op te slaan
  • Sleep de knop naar een lege plaats in het afreken scherm (zie onderstaand voorbeeld)

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen11

Afrekenen met consumptiebonnen

Om met consumptiebonnen, munten of waardebonnen te kunnen betalen gaat u als volgt te werk.

• Sla de gewenste artikelen aan op de kassa
  • Klik op de knop Consumptiebonnen om de artikelen af te slaan.

kassa-consumptiebonnen-waardebonnen12

E-Captain boekt dan de omzet van de aankopen tegen het consumptiemunt artikel waardoor deze grootboek rekening weer naar 0 loopt. De munten legt u in de kassa.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 november 2018