Contant betalen

Contant knop aanmaken

Standaard is de knop Contant al aanwezig op de kassa. Mocht dit toch niet het geval zijn dan kunt u deze zelf aanmaken.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling
  • Klik links onder in beeld op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop toe te voegen
  • Selecteer bij Soort knop de optie Contant
  • Geef bij Omschrijving de naam van de knop op.
  • Vink de optie Kassa la openen aan. Hiermee wordt de kassalade na afslaan automatisch geopend.
  • Vink de optie Extra betalen toestaan aan.
  • Vink de optie Bij 0 bedrag restantbedrag betalen aan.

kassa-contant-betalen-01

• Klik op Opslaan om de knop op te slaan
  • Sleep de knop naar een lege plaats in het afreken scherm (zie onderstaand voorbeeld)

kassa-contant-betalen-02

Contant afrekenen

Om contant af te rekenen gaat u als volgt te werk.

• Sla de gewenste artikelen aan op de kassa
  • Klik op de knop Contant om de artikelen af te slaan.De kassalade opent automatisch.

kassa-contant-betalen-03

Wisselgeld berekenen

Het is ook mogelijk om de kassa het wisselgeld te laten uitrekenen. Hiervoor moet op de knop de optie Extra betalen toestaan zijn aangevinkt. Dit stelt u in via het Beheercentrum, Kassa en dan de optie Basis indeling.

U gaat als volgt te werk.

• Sla de gewenste artikelen aan op de kassa
  • Vul het bedrag in wat u van de gebruiker ontvangt links van het numerieke deel van de kassa.

kassa-contant-betalen-04

• Klik nu op Contant om af te rekenen. De kassa toont nu het wisselgeld en opent automatisch de kassalade.

kassa-contant-betalen-05

Deze optie is voor alle betaalwijzes beschikbaar (Pin, Debetkaart, Op rekening en Op artikelkaart).

Ondersteuning op afstand

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13 april 2018