Geld pinnen via de kassa (geld opnemen)

0 euro artikel aanmaken

Het is mogelijk om uw leden en gasten via de kassa geld te laten opnemen zonder dat zij iets kopen. U fungeert dan als het ware als pinautomaat.

Om iemand geld te kunnen laten pinnen moet u eerst een € 0,00 artikel aanmaken. Het is namelijk niet mogelijk de kassa af te slaan als er geen artikel verkocht wordt.

• Ga in Ledenbeheer naar Artikelbeheer
  • Klik op de gele plus  IconS Plusje om een nieuw artikel aan te maken.
  • Geef het artikel een naam
  • Vul bij prijs € 0,00 in
  • De overige velden zijn verder niet relevant.

geld-pinnen-via-kassa-01 2

Geld pinnen knop aanmaken

Nadat het 0-Euro artikel is aangemaakt kunt u de kassaknop aanmaken.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling
  • Klik links onder in beeld op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop toe te voegen
  • Selecteer bij Soort knop de optie Artikel
  • Geef bij Omschrijving de naam van de knop op.

geld-pinnen-via-kassa-03

• Klik op Opslaan om de knop op te slaan
  • Sleep de knop naar een lege plaats in het afreken scherm (zie onderstaand voorbeeld)

geld-pinnen-via-kassa-04

Geld pinnen

Om uw leden en gasten geld te laten pinnen gaat u als volgt te werk.

• Sla het 0-Euro artikel aan op de kassa
  • Vul het te pinnen bedrag in op de kassa
  • Klik op de knop PIN om de artikelen af te slaan.Het bedrag wordt naar uw PIN terminal gestuurd waar u de betaling verder afhandeld. Let op: de kassalade wordt alleen automatisch geopend als dit is aangevinkt bij de knop “PIN” (zie basis indeling)

geld-pinnen-via-kassa-05

Het 0-Euro artikel wordt verder niet geregistreerd in de boekhouding. E-Captain maakt zelf automatisch de bij deze transactie behorende memoriaal boekingen aan in de boekhouding.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 30 november 2018