Kassa artikelen aanmaken

Het aanmaken van artikelen

De knoppen die u straks op uw kassascherm gaat plaatsen bevatten een artikel dat u gebruikt om af te rekenen. Voor u knoppen kunt aanmaken moet u eerst alle artikelen die u op de kassa wilt kunnen gebruiken aanmaken. Artikelen aanmaken doet in Artikelbeheer, een onderdeel van Ledenbeheer.

• Kies voor Ledenbeheer links in het menu en vervolgens voor Artikelbeheer. Nu krijgt u een lijst met artikelen voor u als u al artikelen heeft staan.

kassa-007

• Klik rechtsboven in het scherm op het plus IconS Plusje icoon om een nieuw artikel toe te voegen. Er wordt nu een leeg artikelscherm opgehaald. Dit kunt u invullen om een artikel te plaatsen.

kassa-008

In het record heeft u een aantal velden tot uw beschikking:

• Artikelnummer
  • Artikelomschrijving
  • Voor welk jaar is dit product
  • Is het een jaarlijks terugkomend product
  • De prijs van het product
  • BTW berekenen over dit product
  • Extra informatie aan dit product koppelen door middel van een standaard memo record
  • Is er borg berekend over dit product
  • Moet het product worden ingeleverd
  • Tot welke hoofdgroep behoort het product (grootboek)
  • Op welk groepnummer wilt u dit product registreren

Artikelnummers kent u zelf toe aan het artikel. U zult dus rekening moeten houden met de nummers en de groepen die u aanmaakt. Het is verstandig om op basis van een groep de producten aan te maken. De producten blijven bij elkaar staan. Daarnaast kunt u groepstotalen aan omzet eruit halen. Een artikelnummer is vrij in de definitie die u maakt.
het kan bijvoorbeeld een doorlopend nummer zijn 20034, 20035, 20036 et cetera. U kunt ook 100.100, 100.101, 100.102 et cetera maken. Hierin bent u vrij een keuze te maken.

U leest meer over het aanmaken van artikelen op de pagina Artikelbeheer.

Werken met afgeronde bedragen op de kassa

Alle bedragen in e-Captain zijn standaard exclusief BTW. Hierdoor kan het op de kassa voor komen dat een kop koffie geen € 1,50 kost maar bijvoorbeeld € 1,49 of € 1,51. Dit komt omdat e-Captain de exclusief BTW prijzen afrond naar 2 decimalen achter de komma. U kunt echter ook werken met inclusief BTW bedragen. Hiervoor dient u wel eerst een inclusief BTW code aan te maken.

Aanmaken BTW code

• Ga in het Beheercentrum naar Boekhouding en selecteer de optie Onderhoud BTW

kassa-btw-aanpassen-01

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe BTW code toe te voegen
  • Vul bij BTW code de naam in, bijvoorbeeld Hoog 21 INCL
  • Vul bij BTW het correcte BTW percentage in
  • Vul de rekening te vorderen en af te dragen BTW in
  • Zet de optie BTW inclusief op JA

kassa-btw-aanpassen-02

• Klik op Opslaan om de nieuwe BTW code op te slaan
  • Herhaal deze stappen eventueel als u ook een inclusief code wilt aanmaken voor het lage BTW tarief

Artikelen aanmaken of aanpassen

Als u de BTW codes heeft aangemaakt dan kunt u in Artikelbeheer de artikelen aanmaken of aanpassen.

• Ga in Ledenbeheer naar Artikelbeheer en selecteer het gewenste artikel of maak een nieuw artikel aan door op de gele plus IconS Plusje te klikken
  • Bij de optie BTW selecteert u nu de inclusief BTW code
  • Bij bedrag vult u vervolgens het bedrag inclusief BTW in

kassa-btw-aanpassen-03

Op de kassa

Op de kassa zal nu het ronde bedrag inclusief BTW worden getoond en afgerekend.

kassa-btw-aanpassen-04

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 juni 2018