Met PIN betalen

PIN knop aanmaken

Standaard is de knop PIN al aanwezig op de kassa. Mocht dit toch niet het geval zijn dan kunt u deze zelf aanmaken.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling
  • Klik links onder in beeld op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop toe te voegen
  • Selecteer bij Soort knop de optie PIN
  • Geef bij Omschrijving de naam van de knop op.
  • Vink de optie Extra omschrijving vragen aan.
  • Vink de optie Extra betalen toestaan aan.
  • Vink de optie Bij 0 bedrag restantbedrag betalen aan.

kassa-pin-betalen-01

• Klik op Opslaan om de knop op te slaan
  • Sleep de knop naar een lege plaats in het afreken scherm (zie onderstaand voorbeeld)

kassa-pin-betalen-02

Met PIN afrekenen

Om met PIN af te rekenen gaat u als volgt te werk.

• Sla de gewenste artikelen aan op de kassa
  • Klik op de knop PIN om de artikelen af te slaan.Het bedrag wordt naar uw PIN terminal gestuurd waar u de betaling verder afhandeld. Let op: de kassalade wordt niet automatisch geopend.

kassa-pin-betalen-03

Extra bedrag bij pinnen

Het is ook mogelijk om uw gasten een extra bedrag te laten pinnen wat ze dan als contant wisselgeld ontvangen. Hiervoor moet op de knop de optie Extra betalen toestaan zijn aangevinkt. Dit stelt u in via het Beheercentrum, Kassa en dan de optie Basis indeling.

U gaat als volgt te werk.

• Sla de gewenste artikelen aan op de kassa
  • Vul het bedrag in wat u van de gebruiker ontvangt links van het numerieke deel van de kassa.

kassa-contant-betalen-04

• Klik nu op PIN om af te rekenen. Het extra bedrag komt op het scherm als wisselgeld te staan en wordt ook negatief in kasboek geboekt.
  • De kassa stuurt het ingevoerde bedrag naar uw PIN terminal waar u de betaling verder afhandeld.

kassa-contant-betalen-05

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 13 april 2018