Opladen debetkaart

Het is in de kassa mogelijk om bij een lid saldo op een zogenaamde debetkaart te plaatsen. Vervolgens kunnen uw leden met dat saldo betalingen doen via de kassa.

Debetkaart artikel aanmaken

Als eerste dient u een Debetkaart artikel aan te maken. Hiervoor gaat u in Ledenbeheer naar Artikelbeheer.

• Ga in Ledenbeheer naar Artikelbeheer en klik op de gele plus IconS Plusje om een het artikel aan te maken.
  • Geef het artikel een naam bij Artikel, bijvoorbeeld Debetkaart.
  • Vul bij prijs het bedrag van € 1,00 in.
  • Selecteer bij de optie grootboekrekening een kruispost op. Door het opladen van de debetkaart op een kruispost te boeken wordt het opladen niet als omzet geboekt. Lees meer over het aanmaken van een grootboekrekening.

kassa-debetkaart-opwaarderen-01

• Klik op Opslaan om het artikel op te slaan.

Debetkaart instellingen

Om de debetkaart optie te kunnen gebruiken moet u in het Beheercentrum een aantal instellingen maken.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Kassa instellingen.
  • Koppel bij Debetkaart artikel het gewenste artikel uit Artikelbeheer
  • Geef een Debet maximum bedrag op
  • Geef bij Weergave debet tegoed in rood onder een bedrag op. Als het debetsaldo onder dit bedrag komt dan wordt het saldo in rood weergegeven.
  • Geef eventueel een Oplaadbedrag in pasje popup op.

kassa-debetkaart-opladen-04

• Zet Debetsaldo van gekoppeld lid gebruiken? alleen op ja als gekoppelde leden het saldo van een van de andere gekoppelde leden mogen gebruiken.
    1. Indien Ja dan moet in Ledenbeheer op het tabblad Lidmaatschap van het gekoppelde lid aangezet worden of hij het debetsaldo mag gebruiken van een gekoppeld lid. Bij het invoeren van een nieuw lid wordt deze instelling standaard al op Ja gezet.
    2. Als er een relatie wordt gekozen (of pas gescand) en deze relatie heeft GEEN debetsaldo dan wordt gekeken of hij het vinkje van (1) aan heeft staan en een gekoppeld lid debetsaldo heeft. Zo ja dan wordt dit debetsaldo getoond en kan men hiermee afrekenen. Indien er meerdere gekoppelde leden zijn met een debetsaldo dan wordt het hoogste saldo getoond.
    3. Als de instelling Debetsaldo van gekoppeld lid gebruiken op Ja staat dan kan op tabblad lidmaatschap ook een daglimiet ingesteld worden zie help icoon voor uitleg
    4. Als iemand debetsaldo via een gekoppeld lid wil gebruiken en men wil meer afboeken dan wat nog volgens de daglimiet is toegestaan dan komt een melding. Men kan dan bijvoorbeeld het verschil kontant betalen
    5. Het bedrag besteed is alles wat deze relatie sinds 0:00 vandaag op debetkaart heeft gekocht
    6. Het opladen blijft op de huidige manier, dit kan niet vanuit een gekoppeld lid.

kassa-debetkaart-opladen-05

Knop aanmaken op de kassa

Om saldo aan een debetkaart te kunnen toevoegen moet u eerst een extra knop aanmaken op de kassa.

• Ga in het Beheercentrum naar Kassa en selecteer de optie Basis indeling.
  • De kassa indeling wordt geopend in een nieuw venster of tabblad. Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe knop aan te maken.

kassa-debetkaart-opladen-01

• Selecteer bij Soort knop de optie Opladen debetkaart
  • Vul bij Omschrijving de de naam van de knop in. Bijvoorbeeld Debetkaart of Bartegoed.
  • Selecteer bij Knoppen groep de groep waar deze knop getoont moet worden.
  • De andere opties zijn niet verplicht.
  • Klik op Opslaan om de knop aan het kassascherm toe te voegen.

kassa-debetkaart-opladen-02

• Eventueel kunt u de knop verplaatsenop het kassascherm door de knop naar de gewenste plek te slepen.

Werkwijze opladen debetkaart

Om saldo op een debetkaart of bartegoed te zetten gaat u als volgt te werk.

• Login op de kassa
  • Haal het lid op waar u het saldo aan wilt toekennen
  • Voer het gewenste bedrag in
  • Klik op de knop Opladen debetkaart die u heeft aangemaakt.

kassa-debetkaart-opladen-03

• Klik vervolgens op Contant of Pinnen om daadwerkelijk af te rekenen.

Nu staat het opgegeven bedrag als debetsaldo (bartegoed) bij het lid geregistreerd.

Debetsaldo / bartegoed opladen via Mijn Captain

Het is ook mogelijk om leden via Mijn Captain zelf het debetsaldo / bartegoed te laten opladen via iDEAL.

• Ga in het Beheercentrum naar Online betalen en selecteer de optie Instellingen Sisow iDEAL.
  • Zet de optie Sisow iDEAL bij mijn captain debetsaldo opladen? op JA.
  • Geef eventueel een betalings kenmerk op.

debetsaldo-ideal-01

• Vervolgens kunt u in Websitebeheer de widget Saldo opwaarderen toevoegen aan een Mijn Captain pagina.

debetsaldo-ideal-02

• Vul het standaard bedrag in wat zichtbaar is in de widget op uw website
  • Vul het minimum opwaardeer bedrag in.

Uw leden kunnen nu door in te loggen in Mijn Captain zelf hun debetsaldo / bartegoed opwaarderen en met iDEAL betalen.

Voorbeeld Mijn Captain pagina.

debetsaldo-ideal-03

In de boekhouding

Als een lid via de kassa zijn debetkaart oplaad dan wordt dit als volgt in de boekhouding verwerkt.

Dagboek Verkoop

In het verkoopboek wordt het opwaardeerbedrag geboekt op de kruispost.

kassa-debetkaart-opwaarderen-02

Dagboek kas (of bank)

De tegenboeking vind plaats in het dagboek Kas bij contante betaling of in het dagboek Bank bij een PIN betaling.

kassa-debetkaart-opwaarderen-03

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 augustus 2020