Koppeling Watersportverbond

Koppeling activeren

Om de koppeling met het Watersportverbond te activeren heeft u, uw bondsnummer en een API wachtwoord nodig. Deze vind terug in uw Watersportverbond omgeving.

• Ga naar mijn.watersportverbond.nl/mijnorganisatie/leden. Klik op Ledengegevens automatisch uitwisselen met uw ledenbeheer-pakket en maak een nieuw API wachtwoord aan.

Met deze gegevens kunt u nu in e-Captain de koppeling activeren.

• Ga in e-Captain naar het Beheercentrum.
  • In het Beheercentrum gaat u naar Koppelingen en selecteert u de optie Watersportverbond koppeling

koppeling-bond-02

Uw organisatienummer Vul hier het bondsnummer van uw vereniging in.
API wachtwoord Vul hier het API wachtwoord in wat u heeft aangemaakt bij het Watersportverbond.
Welke gegevens wilt u uitwisselen? Maak hier een keuze in welke gegevens u wilt uitwisselen met het Watersportverbond. U heeft de keuze uit Volledige uitwisseling of Minimale uitwisseling. De velden welke worden uitgewisseld ziet u ook terug.

• Klik op de knop Koppeling initiëren om de koppeling te activeren.

Synchroniseren gegevens

Nadat u de koppeling heeft geactiveerd kunt u de ledengegevens synchroniseren met de gegevens van het Watersportverbond.

koppeling-bond-03

In dit scherm ziet u een vergelijk van de data van het Watersportverbond en e-Captain.

• Klik op het informatie-icoontje IconM vraagteken om te zien om welke leden het gaat.

koppeling-bond-04a

• Vink aan welke onderdelen u wilt synchroniseren met het Watersportverbond en klik op Uitvoeren.

Uitwisseling met bond

In de module Ledenbeheer vind u de optie Uitwisseling met bond om ledengegevens uit te wisselen met het Watersportverbond.

koppeling-bond-05

U kunt hier snel en eenvoudig de ledenlijst van het Watersportverbond opvragen (optie Opvragen ledenlijst bond) of uw gegevens synchroniseren met het Watersportverbond (optie Snel synchroniseren).

Koppeling met Watersportverbond verbreken

Indien u geen gegevens meer wilt uitwisselen met het Watersportverbond kunt u ook de koppeling verbreken.

• Ga in e-Captain naar het Beheercentrum.
  • In het Beheercentrum gaat u naar Watersportverbond en selecteert u de optie Watersportverbond koppeling

koppeling-bond-06

• Klik op Koppeling verbreken om de koppeling met het Watersportverbond te verbreken. Er worden dan niet langer meer gegevens uitgewisseld.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28 oktober 2022