Voorbeelden korting en toeslag regels

Voorbeeld 1: Oplopend korting % per gezinslid instellen

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Vanaf gekoppelde relatie.
  • Vul het scherm verder in.
  • Dit herhaalt u voor elke trede (voor het aantal leden waarop deze regel geldig is)
  • Stel dat uw tabel tot 4 leden loopt en dat de 5e dezelfde korting krijgt als de 4e dan moet u 2 t/m 4 aanmaken (dus 3 korting regels).
  • Doordat het % oplopend is zal e-Captain automatisch het voor de klant meest gunstige % gebruiken. Vanaf lid 5 geldt de regel van lid 4, dus 5 en verder krijgen allemaal 25% korting.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-002

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-003

Voor alle voorbeelden geldt de volgende voorwaarde:

• De koppelingen zijn goed en bij de gezinsleden is het juiste kortingslid geselecteerd.
  • Het kortingslid is het lid waaraan de overige leden zijn gekoppeld om te korting of toeslag te verrekenen. (Ledenkaart, tabblad Koppelingen)

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-001

Voorbeeld 2: Jeugd leden een korting geven op de contributie

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Voor een bepaalde lidsoort.
  • Vul het scherm verder in.
  • Dit herhaalt u voor elke trede (voor het aantal leden waarop deze regel geldig is).
  • Stel dat uw tabel tot 5 leden loopt en dat van de 5 leden er 2 juniorleden zijn. U kiest in het scherm in de onderste regel voor junior die korting krijgen. Vervolgens vult u het percentage aan korting in dat elk juniorlid krijgt.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-004

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-005

Voorbeeld 3: korting voor groenvoorziening vrijwilligers

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Heeft groepsitem.
  • Vul het scherm verder in.
  • U kiest in het scherm in de onderste regel voor de taak – functie die korting krijgen. Vervolgens vult u het percentage aan korting in dat deze gekozen taak-functie krijgt.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-006

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-007

Voorbeeld 4: 2% korting voor iedereen die automatische incasso toestaat.

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Incasso.
  • Vul het scherm verder in.
  • In deze situatie is gekozen voor alle factuurregels die voorkomen. Er wordt dus 2% korting verleend op elke regel die gefactureerd wordt omdat deze persoon op de Ledenkaart > Tabblad Lidmaatschap > incasso op JA heeft staan.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-008

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-009

• De regel incasso zal bij verenigingen vaak samengaan met andere kortingen. Combinaties met andere regels zijn dan ook geen uitzonderingen bijvoorbeeld Max. te betalen per gezin & incasso.

Andere voorbeelden:

• Korting naar ratio van het seizoen & incasso
  • Geen korting indien lidsoort & incasso

Voorbeeld 5: Leden een korting geven van 3 halen 2 betalen

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Incasso.
  • Vul het scherm verder in.
  • In deze situatie is gekozen voor alle factuurregels die voorkomen. Er wordt dus gekeken of het aantal in een artikelregel minimaal 3 is of dat er meerdere artikelen voorkomen die hetzelfde zijn en waarvan het aantal minimaal 3 (of een veelvoud daarvan)

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-010

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-011

• Bij verkoop van staat: 3 en bij aantal* staat : 1, type is korting. Dus 3-1=2. Dus 3 halen levert een korting op van 1 en is dus 2 betalen. Bij korting herhalen = JA is het zo dat bij elke 3 halen er 2 betaald worden (dus een veelvoud).

Voorbeeld 6: Jeugdleden geen korting krijgen.

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Geen korting voor lid soort.
  • Vul het scherm verder in.
  • In deze situatie is gekozen voor GEEN korting. Er wordt dus gekeken naar de lidsoorten die uitgesloten worden van kortingen.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-012

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-013

• De lid soorten Jeuglid en Volwassenlid zijn uitgesloten.

Voorbeeld 7: Gezin betaald maximaal € 90,00 contributie

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Maximale contributie voor een samenstelling.
  • Vul het scherm verder in.
  • In deze situatie is gekozen voor GEEN korting. Er wordt dus gekeken naar de lidsoorten die uitgesloten worden van kortingen.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-014

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-015

• Er wordt maximaal € 90,00 betaald per kortingslid.(gezin)

Voorbeeld 8: Leden korting geven als ze na 3 maanden lid worden

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • U kiest de soort Korting naar ratio van het seizoen.
  • Vul het scherm verder in
  • Er wordt gekeken naar het aantal weken dat verstreken is.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-016

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-017

• Na 13 weken wordt 25 % korting berekend, Na 26 weken 50% en na 39 weken 75%. 100% betalen per jaar 25% per kwartaal. 52 weken per jaar ó 13 weken per kwartaal.

Voorbeeld 9: Leden korting geven vanaf het 4de lid gezin

• Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • U kiest de soort Vanaf gekoppelde relatie.
  • Vul het scherm verder in.
  • Stel dat uw vanaf het 4e lid en alle verdere leden een korting geeft van 10%
    Vanaf lid 4 geldt de regel van lid 4, dus 4, 5 en verder krijgen allemaal 10% korting.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-018

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-019

• Vanaf het 4e lid wordt aan iedereen een korting gegeven van 10%

Voorbeeld 10: U wilt weten of leden voorkomen in de groep zelfwerkzaamheid

• U gaat 2 regels aanmaken.
  • Klik in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort Voer volgende regel alleen uit indien lid van groep.
  • Vul het scherm verder in en sla het op.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-020

• Klik nogmaals in het korting onderhoud scherm op het toevoegen icons-plusje icoon.
  • Kies de soort “X halen Y betalen”.
  • Vul het scherm verder in en sla het op.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-021

• U heeft nu 2 rekenregels. Regel twee met gewicht Leeg wordt uitgevoerd na de regel met gewicht.
  • Als regel 1 waar is zal regel 2 worden uitgevoerd. Als regel 1 niet waar is dan wordt regel 2 genegeerd. Zie ook voorbeeld 5

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-022

Voorbeeld 11: Zijn leden gekoppeld aan het groepsitem groenvoorziening?

• Dit voorbeeld is op 1 punt anders dan voorbeeld 9. De regel die wordt geplaatst in de vraag is: voer volgende regel alleen uit bij groepsitem. Vervolgens wordt een bepaald groepsitem gekozen om te testen of de conditie waar is. Alleen bij JA wordt de kortingsregel uitgevoerd.

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-023

voorbeeld-korting-en-toeslag-regels-024

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 24 mei 2017