Leden zoeken leden in Cappie

Functie

Let op! Leden zoeken leden is een optionele module binnen e-Captain. Pas als u deze optionele module heeft aangeschaft kunt u gebruiken maken van deze functionaliteit in Cappie.

Met de Cappie widget Leden zoeken leden kunnen uw leden zoeken naar andere leden binnen de vereniging. U kunt zelf kiezen welke persoonlijke gegevens zichtbaar zijn en welke niet. U kunt ook instellen welk type leden er zichtbaar zijn in het overzicht: Huidige leden, niet leden, oud leden of een combinatie daarvan.

leden-zoeken-leden-telefoon-mockup

Uitgebreide informatie vind u op onze pagina Leden zoeken leden.

Invoegen Cappie Widget - Leden zoeken leden

Om een widget zichtbaar te krijgen in de app moet u deze toevoegen aan een app-pagina.

• Selecteer Leden zoeken leden widget in het overzicht met alle beschikbare widgets.

leden-zoeken-leden

• Sleep de Leden zoeken leden widget naar de juiste plaats in de kolom

leden-zoeken-leden-widget-in-e-captain

Instellingen Cappie widget - Leden zoeken leden

Na het loslaten van de Leden zoeken leden widget op de juiste locatie zal het instellingenscherm geopend worden. Hier valt meteen op dat deze widget geen parameters heeft die geconfigureerd kunnen worden.

leden-zoeken-leden-instellingenscherm

Voorbeeld in Cappie - Leden zoeken leden

Als u op de knop instellingen knop-instellingen heeft geklikt verschijnt onderstaand scherm. Hier kunt u aangeven welke gegevens van u zichtbaar zijn in de ledenlijst.

• De velden waar een keuze uit gemaakt kan worden die worden bepaald door de beheerder van Cappie. De beheerder kan in het Beheercentrum > Mijn Captain > Onderhoud beschikbare velden (extern) aangeven welke velden getoond mogen worden in leden zoeken leden.

Op de pagina Onderhoud beschikbare velden kunt u hierover meer lezen.

leden-zoeken-leden-mijn-instellingen

• Zet het vinkje uit bij het veld wat u niet zichtbaar wilt hebben.

leden-zoeken-leden-mijn-instellingen-uitzetten

U kunt ook aangeven dat u niet zichtbaar wilt zijn in de ledenlijst.

• Vink het vakje aan bij het veld Ik wil niet zichtbaar zijn in de ledenlijst.

leden-zoeken-leden-niet-zichtbaar-in-ledenlijst

Cappie widget Leden zoeken leden - Filter instellingen

Bij leden zoeken leden kunt u filters instellen.

leden-zoeken-leden-filter-instellingen

• Als u op de knop filters knop-filters drukt verschijnt de filtermethode
  • EN (heeft alle items):
  • OF (heeft één van de items)

leden-zoeken-leden-filtermethode

Filter geslacht

• Geslacht: man , vrouw of onbekend
  • Vink hier een keuze aan als u vantevoren weet of het een man of vrouw is
  • Bevestig de keuze met de OK knop

knop-filter-geslacht-items-in-lijst

Bevestig uw filterkeuze door op de knop filter toepassen knop-filter-toepassen te drukken.

Wilt u de filter instellingen wissen druk dan op de knop filter wissen knop-filter-wissen

Zoek een lid op in Cappie

Open de app-pagina leden zoeken leden.

• In het zoekvenster kunt u een stukje van een naam opgeven. In dit voorbeeld is gekozen voor het gedeelte "beek".  De keuze is bevestigd door op de vergrootglas knop te drukken.
  • In de zoekresultaten worden nu leden getoond die "beek" in de naam hebben.

leden-zoeken-leden-zoekfunctie

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 25 juni 2019