Tabblad Machtiging

Algemeen

Om gebruik te maken van automatische incasso moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

1. U heeft een incasso overeenkomst nodig met uw bank. Deze stelt u in, in het Beheercentrum bij IBAN / SEPA
  2. Uw leden moeten een machtiging afgeven om te mogen incasseren.

Instellen automatisch incasso

Om de optie automatische incasso aan te zetten voor een lid gaat u naar het tabblad Lidmaatschap.

• Selecteer de automatische incasso via Banknummer 1 (of 2)
  • Geef het Banknummer (IBAN) en BIC code in.
  • Klik hierna op het tabblad Machtiging

Ledenbeheer tabblad Machtigingen02

Tabblad Machtigingen

Ledenbeheer tabblad Machtigingen01

• Klik op het IconS Plusje icoon om een nieuwe machtiging aan te maken voor dit lid.

Ledenbeheer tabblad Machtigingen03

• Als alle velden ingevuld zijn klik op de knop Opslaan.

Let op! Bij het wijzigen van een IBAN nummer, als het lid van bank verandert, moet de machtiging opnieuw worden aangemaakt. Voor de huidige machtiging staat dan de melding ONGELDIG.

In dat geval ziet u de volgende melding als u de machting bewerkt:

ledenbeheer-tabblad-machtigingen06

Maak de huidige machtiging niet-actief en maak vervolgens een nieuwe machtiging aan met dezelfde machtigingsid van niet-actieve machtiging.

Machtigingsbrieven

Ledenbeheer tabblad Machtigingen04

Door te klikken op het PDF IconS PDF icoon kan men een individuele machtigingsbrief selecteren en afdrukken.

Ledenbeheer tabblad Machtigingen05

De tekst die in de machtigingsbrief staat is aan te passen via Beheercentrum, SEPA/IBAN, SEPA instellingen

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 januari 2018