Concept boekingen

U kunt hiermee op basis van de inschrijvingen en gekoppelde leden direct uren registraties aanmaken. De boekingen kunt u daarna nalopen en wijzigen. Pas na akkoord komen de registraties bij de normale registraties en tellen ze mee in alle berekeningen.

Om zoveel mogelijk werk te besparen kunt u aan de categorie al de juiste (of meest waarschijnlijke) soort werk koppelen.

1. In het menu van Zelfwerkzaamheid kiest u voor Concept boekingen.
  2. In het scherm komen alle activiteiten waarvan “Medewerkers standaard meetellen voor zelfwerkzaamheid?” aangevinkt is. Ook kan het zijn dat bij een activiteit dit niet aangevinkt is maar dat er deelnemers zijn en dat Deelnemers standaard meetellen voor zelfwerkzaamheid? aangevinkt is. Indien er bij de activiteit categorie een standaard soort werk is gekoppeld dan is deze ook zichtbaar.
  3. U kunt de datum selectie aanpassen.
  4. Als de juiste activiteiten in beeld staan klikt u op “Aanmaken”. Het systeem maakt nu voor de inschrijvers en gekoppelde leden de uren registraties aan. Indien er geen tijd is ingevuld dan is het aantal uren 0. De activiteiten worden in het systeem afgevinkt zodat ze bij een volgende keer niet opnieuw als concept aangemaakt kunnen worden.
  5. Bij registraties klikt u op concept. Nu kunt u het soort werk wijzigen door direct op deze kolom te klikken. Registraties die u niet wilt kunt u verwijderen. Uren en opmerkingen kunt u wijzigen via het kladblok icoontje.

Als alles goed is klikt u op Definitief maken. Nu pas tellen de regels mee bij facturen etc. Daarna kunt u uiteraard nog steeds aanpassingen doen.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 26 maart 2018