Donaties, giften en losse betalingen online betalen

Online betalen van donaties, giften en losse betalingen instellen

In het Beheercentrum kunt u instellen dat websitebezoekers of leden donaties, giften en losse betalingen ook via online betalen kunnen betalen.

• Ga in het Beheercentrum naar Online Betalen en selecteer de optie Instellingen Sisow (iDEAL).

onlinebetalen-12

Sisow iDEAL bij losse betaling? Selecteer JA indien u gebruikers bij losse betalingen (zoals bijvoorbeeld donaties) met iDEAL wil laten kunnen betalen.
Online betalen bij losse betaling verplicht? Selecteer JA indien u online betalen voor losse betalingen verplicht wilt stellen.
Bet.kenmerk losse betaling: Vul hier desgewenst een betalingskenmerk in voor deze online betalingen.
Losse betaling omzet rekening: Selecteer hier de grootboekrekening waarop de omzet van de losse betalingen moet worden geboekt.
Minimum bedrag losse betaling: Vul hier het minimum bedrag in voor online betalingen via de kassa. Bedragen lager dan het minimum bedrag worden geweigerd en kunnen niet online worden betaald.

Donatie, giften of bestelformulier maken

Nu kunt u een donatie- of bestelformulier maken in Websitebeheer.

• Ga in Websitebeheer naar Formulieren
  • Selecteer Algemeen en klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuw formulier aan te maken.
  • Voeg opgemaakte tekst en de velden toe die u wilt gebruiken in het formulier door per veld op de gele plus IconS Plusje te klikken.

ideal-donatie-formulier-02

• Als u de module Online betalen heeft en de bovenstaande instellingen in het Beheercentrum heeft gemaakt dan heeft u een extra veld bij de optie om een nieuw veld in te voegen, het veld Online betalen - bedrag.

ideal-donatie-formulier-03

• Selecteer het veld Online betalen - bedrag en klik op de paarse knop Verder.
  • Voeg minimaal één veld toe met een bedrag. U kunt ook meerdere bedragen als keuze aanbieden.
  • Met de optie Bezoeker mag zelf een bedrag opgeven voegt u automatisch een leeg veld toe aan het formulier waarmee een bezoeker zelf een bedrag kan doneren.

ideal-donatie-formulier-04

• Klik daarna op de paarse knop Opslaan om het veld op te slaan.
  • Klik vervolgens nog een keer op de paarse knop Opslaan om het formulier op te slaan.
  • In het tabblad Eigenschappen kunt u het formulier een naam geven en een omschrijving/betalingskenmerk opgeven.

onlinebetalen-24

U kunt op deze wijze ook een bestelformulier maken.

Doneren of bestellen en online betalen

Websitebezoekers en uw leden kunnen dan via de website een donatie doen of een bestelling plaatsen en direct met iDEAL betalen.

onlinebetalen-25

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 26 februari 2021