Aanmaken en beheren Kenmerken

Algemeen

Ieder verhuurobject heeft een aantal kenmerken. Om deze kenmerken aan een verhuurobject te kunnen koppelen moeten we deze eerst aanmaken. De kenmerken kunnen per verhuurobject verschillen daarom werken we met categoriën en kenmerkgroepen.

Bij kenmerken kun je denken aan zaken als bouwjaar, aantal slaapkamers, max. aantal personen, magnetron aanwezig, etc.

Het instellen van de kenmerken doet u in het Beheercentrum bij Verhuurobjecten.

Aanmaken en beheren categorieën

• Om categorieën voor de kenmerken aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteert u bij Kenmerken de optie Beheer categorieën.

online-verhuur-10

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe categorie toe te voegen.

online-verhuur-11

Categorie Geef de naam van de categorie op. Indien u de Taal module gebruikt kunt u door op het vlaggetje te klikken de andere talen invullen.
Volgorde Hiermee bepaalt u in welke volgorde de kenmerken op de website worden weergegeven.

Aanmaken en beheren Eenheden

• Om eenheden voor de kenmerken aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteert u bij Kenmerken de optie Beheer eenheden.

online-verhuur-12

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe eenheid toe te voegen.

online-verhuur-13

Eenheid Geef de naam van de eenheid op. Indien u de Taal module gebruikt kunt u door op het vlaggetje te klikken de andere talen invullen.

Aanmaken en beheren Kenmerken

• Om kenmerken voor de kenmerken aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteert u bij Kenmerken de optie Beheer kenmerken.

online-verhuur-14

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuw kenmerk toe te voegen.

online-verhuur-15

Naam Geef de naam van het kenmerk op. Indien u de Taal module gebruikt kunt u door op het vlaggetje te klikken de andere talen invullen.
Categorie Selecteer de categorie waar het kenmerk aan gekoppeld moet worden.
Type Selecteer het type veld. Afhankelijk van het type veld kunt u nog extra opties krijgen om in te stellen.

Aanmaken en beheren Kenmerkgroepen

• Om kenmerkgroepen voor de kenmerken aan te maken gaat u in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteert u bij Kenmerken de optie Beheer kenmerkgroepen.

online-verhuur-16

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe kenmerkgroep toe te voegen.

online-verhuur-17

Naam Geef de naam van de kenmerkgroep op. Indien u de Taal module gebruikt kunt u door op het vlaggetje te klikken de andere talen invullen.

• Vervolgens kunt u in het tabblad Kenmerken de kenmerken koppelen aan de kenmerkgroep.

online-verhuur-18

• Selecteer het desbetreffende kenmerk.

online-verhuur-19

Volgorde Hiermee bepaalt u de volgorde voor de weergave op de website.
Standaard waarde Geef de standaard waarde op van het kenmerk (keuze is afhankelijk van het type veld).
Gebruik als filter? Wilt u dat gebruikers het kenmerk als filter optie kunnen gebruiken op de website?
Direct zichtbaar op overzicht? Wilt u dat dit kenmerk direct zichtbaar is in het overzicht op de website?

• Klik op de gele plus IconS Plusje om nog een kenmerk toe te voegen aan de kenmerkgroep.
  • Klik op Sluiten als u alle kenmerken heeft gekoppeld.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 september 2019