Verlof- en vakantieuren aanvragen en verwerken

Verlof aanvragen

Uw personeelsleden kunnen op de Vakantieurenregistratie pagina van Mijn Captain hun uren registeren. U vindt de vakantieurenregistratie pagina in de module Websitebeheer onder de Systeempagina's bij het onderdeel Personeel. De personeelspagina's zijn standaard besloten pagina's.

personeel-38

Als uw personeelsleden zijn ingelogd kunnen ze een verlof/vakantie aanvraag indienen, wijzigen of verwijderen. Reeds goedgekeurde aanvragen kunnen niet meer gewijzigd of verwijderd worden.

personeel-46

• Klik op Nieuwe registratie om een nieuwe verlof aanvraag in te dienen.

personeel-47

Type Keuze uit Standaard voor normale vrije dagen of bijzonder verlof wat gedefinieerd is in het Beheercentrum. Bijzonder verlof uren worden niet van het verlofuren slado afgetrokken.
Duur Keuze uit Eén of meerdere uren, dagdeel, hele dag of meerdere dagen.
Datum Selecteer de gewenste datum waarop u vrij wilt vragen. Indien u heeft gekozen voor meerdere dagen dan kunt u hier zowel de start- als stopdatum selecteren.
Aantal uur Geef het aantal uren op dat u vrij wilt vragen. Heeft u meerdere dagen gekozen dan rekent e-Captain automatisch uit om hoeveel uren het gaat.
Reden Vul de reden van de verlofaanvraag in.

• Klik op Versturen om de aanvraag in te dienen of klik op Versturen & nieuwe om nog een aanvraag te doen.

Verlof- en Vakantieuren accorderen

Als uw personeelsleden verlof hebben aangevraagd vindt u dit terug in e-Captain en kunt u deze aanvragen controleren en accorderen.

• Klik in het Hoofdmenu op Personeel en selecteer de optie Vakantieurenregistratie.

personeel-48

U ziet hier een overzicht van Openstaande vakantieurenregistraties, Goedgekeurde (toekomstige) vakantieurenregistraties, Afgewezen/geannuleerde vakantieurenregistraties en de Historie.

• Klik op het bewerken icoontje IconS Edit bij de Openstaande vakantieurenregistraties om de aanvraag danwel goed te keuren of af te keuren.

personeel-49

• Controleer de aanvraag en maak vervolgens een keuze om de aanvraag goed te keuren of af te keuren. In beide gevallen kunt u desgewenst een opmerking of reden opgeven in het veld Interne notitie.

Als de aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd ontvangt het personeelslid  hiervan automatisch per mail een bevestiging.

Reeds goedgekeurde vakantieuren aanpassen

Indien u de vakantieuren van uw personeel heeft goedgekeurd kan alleen u deze nog aanpassen. Uw personeel dient een eventuele aanpassing zelf aan u door te geven. Dit kan niet via Mijn Captain.

De reeds goedgekeurde vakantieuren vindt u terug bij de Toekomstige vakantieurenregistraties, Afgewezen/geannuleerde vakantieurenregistraties of de Historie Vakantieurenregistraties.

personeel-58

• Klik op het oog icoontje IconS Oog om de vakantieurenregistratie te openen.

personeel-59

• Pas de gewenste gegevens aan en klik op Correctie bijwerken.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 11 juni 2019