De juiste schaal bepalen

Het aantal pixels-per-meter bepalen.

In dit voorbeeld nemen we een luchtfoto als basis (achtergrondafbeelding) voor onze plattegrond.

Als u, uw plattegrond heeft toegevoegd gaat u naar de editor om de schaal te kunnen gaan bepalen.

• Ga in het Beheercentrum naar Plattegronden en selecteer Plattegrond beheer.
  • Klik bij de plattegrond waarmee u wilt gaan werken op het plattegrond-icoontje-icoontje.

plattegrond-08

De editor wordt in een nieuw tabblad of venster geopend.

• Selecteer in het uitklapmenu de optie Algemeen.
  • Klik op de lineaal om deze aan de plattegrond toe te voegen.

plattegrond-tekenen-11

• Positioneer de lineal bij een object waarvan u de afmetingen weet. Bijvoorbeeld een steiger.
  • Met de lineaal meet u het aantal pixels. Deze vult rechts bij de Eigenschappen in.
  • Vul de werkelijke afmeting (lengte) in bij Afstand in meters.

plattegrond-tekenen-12

• Klik op Toepassen om het aantal Pixels per meter te bepalen. Dit aantal wordt ook meteen opgeslagen bij de instellingen van de plattegrond.

plattegrond-tekenen-13

In het instellingen scherm ziet u de berekende waarde terug.

plattegrond-tekenen-14

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 4 mei 2018