Aanmelden schutter

Een lid kan zich als schutter melden bij de Officier van Dienst. Hiervoor gaat u in de schietsportregistratie pagina naar het onderdeel Schutter melden.

schietsport62

In het onderdeel Schutter melden ziet u alle aanwezige schutters. Bovenaan de pagina kunt u een schutter aanmelden.

Schutters kunnen worden aangemeld met hun Lidnummer of KNSA nummer of door een barcode te scannen. Daarnaast moeten zij hun aanmelding bevestigen met hun persoonlijke pincode.

Het aanmelden van een schutter bestaat uit een aantal stappen:

1. Aanmelden van de schutter.
  2. Uitgifte van een verenigingswapen (optioneel).
  3. Uitgifte van munitie (optioneel).
  4. Registratie van de schietbaan (optioneel).
  5. Overige uitgifte zoals schietkaarten e.d. (optioneel)
  6. Afronden en afrekenen.

Stap 1: aanmelden schutter

Om een lid als schutter aan te melden gaat u naar het onderdeel Schutter melden.

• Ga naar Schutter melden.

schietsport-161

• Voer het lidnummer in of scan de pas van het lid. Een lid kan zich aanmelden met lidnummer of KNSA nummer. U krijgt direct de gegevens van de schutter in beeld.

schietsport-163

• Het lid moet zijn aanmelding bevestingen met zijn persoonlijke pincode. Indien het lid nog geen pincode heeft wordt direct gevraagd om een pincode in te stellen. Het is ook mogelijk om de pincode pas te vragen bij het afronden van de aanmelding.

schietsport67

Stap 2: Wapen uitgifte

Nadat het lid als schutter is aangemeld kunt u in stap 2 een verenigingswapen uitlenen aan de schutter. Indien de schutter geen wapen nodig heeft kunt u deze stap overslaan.

• Om een wapen uit te geven scant u de code van het wapen of selecteert u een wapen uit de lijst. De beschikbare wapens zijn afhankelijk van de wapengroepen van het lid.

schietsport-164 2

• Klik op Volgende om door te gaan naar stap 3,

Stap 3: Munitie uitgifte

In stap 3 kunt u munitie uitgeven aan de schutter. Indien de schutter geen munitie nodig heeft kunt u deze stap Overslaan.

• Scan de code van de munitie of selecteer de munitie uit de lijst.
  • Geef het aantal op wat de schutter wil afnemen.
  • U kunt eventueel meerdere munitiesoorten uitgeven. Scan of selecteer daarvoor de gewenste munitiesoort en vul het aantal in.

schietsport-166

• Klik op Volgende om naar Stap 4 te gaan.

Stap 4: Baanregistratie

In stap 4 kunt u de schutter toewijzen aan een baan. Indien u geen baanregistratie bijhoudt kunt u deze stap Overslaan.

• Selecteer de gewenste baan.

schietsport-167

Als u een baan heeft geselecteerd komt u direct in stap 5 uit.

Stap 5: Overige uitgifte

In stap 5 kunt u extra artikelen verkopen aan de schutter.

• Scan de code van het artikel of vul het aantal in.

schietsport-168

• Klik op Verder om de aanmelding af te ronden

Stap 6: Afronden en afrekenen

In stap 6 rondt u de aanmelding af en kan de schutter afrekenen. U kunt in deze stap indien nodig ook nog het wapen, de munitie of schietbaan wijzigen of wissen.

• Selecteer de gewenste Betaalwijze en klik op Afronden.

schietsport-169

Als de aanmelding is voltooid keert u automatisch terug in het aanmeld scherm.

schietsport-170

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 19 juli 2021