Schietsport: Handtekening uploaden

 

Algemeen

Een groot aantal registers en staten, zoals die door wet- en regelgeving worden voorgeschreven, vereisen nog een fysieke handtekening of paraaf. U moet daarbij denken aan bijvoorbeeld de munitiestaat, het presentieregister, de wapenuitgiftestaat, enzovoorts. 

Een onderdeel van de certificering van de bij de KNSA aangesloten verenigingen is het controleren of verenigingen zich houden aan deze wet- en regelgeving. Het uitgangspunt daarbij is dat de verenigingen exact de modellen volgen zoals die in het KNSA Programma Basiscertificering worden voorgeschreven, dan wel zoals door de Minister in beleidsregels of reglementen voorgeschreven.

Ook bij de KNSA realiseren ze zich dat steeds meer schietsportverenigingen deze registers en staten willen digitaliseren. In dat geval mag, wat de KNSA betreft, worden afgeweken van eerdergenoemde regelingen, maar dan alleen indien daarvoor goedkeuring is gevraagd bij (en verleend door) de afdeling Korpscheftaken van de desbetreffende Politie-eenheid. Het verdient de voorkeur dat die toestemming schriftelijk door de politie wordt gegeven, maar het is ook voldoende wanneer verenigingen aan de KNSA kunnen verklaren dat zij dat mondeling met de politie zijn overeengekomen. In dat geval is een digitale handtekening of unieke pincode een goede vervanging. Als die schriftelijke toestemming kan worden overgelegd of als de vereniging verklaart die toestemming mondeling te hebben gekregen, is dat geen belemmering meer voor de KNSA-certificering. 

Zowel uw Officieren van Dienst als uw leden kunnen eenmalig een digitale handtekening uploaden naar e-Captain. De handtekening kan worden geupload via het schutter aanmelden proces of via Mijn Captain, het besloten ledenportaal van e-Captain. U kunt eenvoudig met een muis of touchscreen de handtekening zetten en uploaden naar e-Captain. Alle handtekeningen worden beveiligd opgeslagen en zijn zowel van buitenaf als via e-Captain niet benaderbaar.

De handtekeningen worden enkel en alleen gebruikt in de rapportages. De rapportages zijn opgemaakt conform de modellen van de KNSA en kunnen als PDF worden geëxporteerd.

Optie handtekening instellen

Standaard is de optie handtekening ingesteld als verplicht. Zowel uw Officieren van Dienst als uw leden zijn dan verplicht een handtekening te uploaden naar e-Captain. Zonder handtekening van beide kan een schutter niet worden aangemeld.

De optie handtekening kunt u aanpassen in het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Schietsport en selecteer de optie Instellingen Schietsport.
  • In het blok Schietsport widget vindt u de optie Handtekening eenmalig invoeren t.b.v. staten/audits.

 

schietsport-rapportages-02

 

U kunt de instelling voor de handtekeningen instellen als:

  • Verplicht, uw leden zijn dan verplicht een handtekening te uploaden
  • Optioneel, uw leden kunnen indien zij dat wensen een handtekening uploaden. U kunt deze stap bij het aanmelden van een schutter dan ook overslaan
  • Niet gebruiken, in dit geval kan er geen handtekening worden geupload.

Handtekening toevoegen via Schutter aanmelden (Officier van Dienst)

Als Officier van Dienst kunt u uw handtekening uploaden als u inlogt in de Schietsportregistratie pagina. Direct na het inloggen ziet u eenmalig het venster om uw handtekening te plaatsen.

 

schietsport-handtekening-02

 

Nadat u uw handtekening heeft aangemaakt kunt u zich verder aanmelden met uw pincode.

Handtekening toevoegen via Schutter aanmelden (schutters)

Als van uw leden nog geen handtekening in e-Captain bekend is kunnen uw leden eenmalig een handtekening toevoegen als ze zich aanmelden als schutter. 

 

schietsport-handtekening-03

 

Na het aanmaken van de handtekening kan het lid worden aangemeld als schutter.

Handtekening toevoegen via Mijn Captain

Uw leden (en Officieren van Dienst) kunnen via Mijn Captain, het besloten ledenportaal van e-Captain, eenvoudig een handtekening uploaden of aanpassen. Hiervoor loggen uw leden in, in Mijn Captain.

  • Ga in Mijn Captain naar de pagina Inloggegevens aanpassen (.../mijn-captain/account)
  • Ga naar het tabblad Schietsport: handtekening wijzigen

 

schietsport-handtekening-01

 

  • Teken in het vak met behulp van uw muis (of touchscreen van een tablet bijvoorbeeld) uw handtekening en klik op Opslaan.
 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 oktober 2021

Was deze informatie nuttig?