Instellingen Schietsport

 

Algemeen

Voor de module Schietsport kunt u een aantal algemene instellingen maken. Hiervoor gaat u naar het Beheercentrum naar het onderdeel Schietsport en selecteert u de optie Instellingen schietsport.

  •  Ga het Beheercentrum naar het onderdeel Schietsport en selecteer de optie Instellingen schietsport

 

Vergeet niet onderaan de pagina op Opslaan te klikken als u klaar bent met de instellingen.

Algemene instellingen

schietsport-120

 

KNSA nummer vereniging Vul hier uw KNSA nummer van uw vereniging in.
Leden melden met KNSA nummer? Leden kunnen zich aanmelden met hun lidnummer en/of hun KNSA nummer. Beide nummers kunnen desgewenst door elkaar worden gebruikt.
BTW over artikelen uitgegeven via widget
Indien u BTW plichtig bent selecteert u hier de desbetreffende BTW code. Er wordt dan automatisch BTW berekend over de producten die u via de Schietsport module verkoopt.
Etiketbreedte in mm
Vul hier de breedte van de etiketten in, in milimeters. Dit betreft de etiketten waarop u de barcodes print.
Etikethoogte in mm Vul hier de hoogte van de etiketten in, in milimeters. Dit betreft de etiketten waarop u de barcodes print.

Schietsport widget

schietsport-217

 

Benaming schutter/uitgifte functie Vul hier de naam van de functie in van degene die de schutters aanmeld en wapenuitgifte doet. Standaard is dit Officier van Dienst.
Aanwezigheid melden verplicht?
Stel hier in of leden en gasten zich verplicht ook aanwezig moeten melden.
Baanregistratie verplicht
Stel hier in of schutters verplicht op een baan worden geregistreerd.
Leden bij wapenuitgifte op wachtlijst plaatsen?
Stel hier in of leden op de wachtlijst voor een bepaald wapen worden geplaatst.
Losse munitieuitgifte bevestigen met pincode?
Stel hier in of leden bij losse munitieuitgifte de uitgifte met hun pincode moeten bevestigen.
Wapens/munitie selecteren voor uitgifte?
Selecteer hier de manier waarop u wapens en munitie uitgeeft.
Verkochte munitie terugverkopen aan vereniging?
Stel hier in dat uw leden reeds aangeschafte munitie kunnen inleveren bij de vereniging.
IP-adres clubhuis Hier kunt u het IP-adres van uw vereniging instellen zodat alleen vanaf dat IP-adres ingelogd kan worden in de schietsportregistratie. Uw IP-adres wordt in het rood weergegeven. Als u op het IP-adres klikt wordt dit automatisch voor u ingevuld. Als u een * invult dan kan vanaf alle locaties worden ingelogd.
Grijpvoorraad uitschakelen?
Slecteer hier of u de optie Grijpvoorraad wilt uitschakelen. Indien uitgeschakeld wordt de verkochte munitie direct van de hoofdvoorraad afgeboekt.
Munitievoorraad verbergen voor OvD? Selecteer hier of u de munititevoorraad wilt verbergen voor de Officier van Dienst. Deze ziet dan niet wat de exacte munitievoorraad is.
Volgorde menu Hiermee kunt u zelf het menu voor de Officier van Dienst aanpassen. U kunt zelf de volgorde van de items bepalen en items uitschakelen. Hiermee verandert dan ook de volgorde van de aanmeldprocedure.
Afmelden schutter na inname wapen?
Selecteer hier of een schutter automatisch moet worden afgemeld bij de inname van een wapen.
Afmelden schutter met pincode bevestigen? Selecteer hier of de Officier van Dienst het afmelden van een schutter moet bevestigen met een pincode.
Grootboek munitieverkoop Selecteer hier de grootboekrekening waarop de verkoop van munitie moet worden geboekt in de boekhouding.
Schutter aanwezig melden tijdens aanmelden?
Selecteer hier of een schutter ook direct aanwezig moet worden gemeld als een schutter zich aanmeld om te schieten.
Interne munitieverkoop blokkeren?
Selecteer hier of interne munitieverkoop moet worden geblokkeerd. U kunt nog steed munitie aan leden verkopen maar verkoop voor intern gebruik wordt hiermee geblokkeerd.
Externe wapenuitgifte blokkeren?
Selecteer hier of u de externe wapenuitgifte wilt blokkeren. Hierdoor kunnen wapen niet meer buiten de vereniging worden uitgeleend.
Printen van dagstaat door OvD blokkeren?
Selecteer hier of u het printen van de dagstaat door de Officier van Dienst wilt blokkeren. Als u deze blokkeert kan de dagstaat alleen nog via de rapportages in e-Captain worden uitgedraaid.
Scannen overige uitgifte blokkeren?
Selecteer hier of het scannen van overige uitgiften moet worden geblokkeerd. Artikelen kunnen dan alleen worden toegevoegd door deze handmatig in te voeren.
Schutter aanmelden: invoeren pincode schutter Selecteer hier of de schutter bij het aanmelden de pincode direct bij het aanmelden moet invoeren of pas bij het afronden van de aanmelding.

 

Menu Officier van Dienst aanpassen

Als u bij de optie Volgorde menu op de link klikt kunt u het menu voor de Officier van Dienst aanpassen.

  • Selecteer met uw muis het item dat u wilt verplaatsen en sleep deze naar de gewenste plek om de volgorde te veranderen.
  • Het groene bolletje geeft het standaard item aan van het scherm wat wordt geopend als de Ofiicier van Dienst inlogt.

 

  • schietsport-122

Schutter aanmelden kosten

schietsport24

 

Koppel hier middels de ZOEK knop een artikel uit Artikelbeheer aan een van de schutter opties. Hiermee worden er dan automatisch kosten in rekening gebracht zodra een schutter wordt aangemeld.

De artikelen maakt u aan in Artikelbeheer.

Openingstijden

schietsport25

 

In dit scherm kunt u de openingstijden van uw vereniging opgeven. Tevens kunt u aangeven of er buiten de openingstijden wel of geen schutters kunnen worden aangemeld. Alleen Officieren van Dienst kunnen inloggen in de schietsport widget om o.a. schutters aan te melden en wapens uit te geven.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 19 juli 2021

Was deze informatie nuttig?