SpamExperts

De module Spamfilter is een premium spamfilter van SpamExperts welke standaard meegeleverd wordt bij onze e-maildienst.

Indien nodig kunt u op het controlepaneel inloggen om Spam in quarantaine te bekijken en of vrij te geven.

Inloggen SpamExperts

Domeingebruiker

Per vereniging / stichting is er één persoon die als domeingebruiker kan worden aangesteld. Deze persoon kan de Spam quarantaine van het gehele domein overzien en eventueel vrijgeven.

Wij raden aan om zo weinig mogelijk aanpassingen te maken aan de standaardinstellingen van SpamExperts.

Instellingen

In het Beheercentrum kunt u voor het spamfilter een aantal instellingen maken.

• Ga in het Beheercentrum naar E-mail en selecteer de optie Spamfilter

spamfilter-01

Gebruikersnaam De gebruikersnaam van de domeinbeheerder is altijd gelijk aan het domein. Voorbeeld: de gebruikersnaam voor www.e-captain.nl is e-captain.nl (zonder www)
Wachtwoord Stel hier het wachtwoord in van de domeinbeheerder
E-mailadres domeinbeheerder Vul hier het e-mailadres van de domeinbeheerder in.
SPAM rapport per e-mail Hier kunt u aangeven of u per mail een spam rapport wilt ontvangen. Deze rapportage kan dagelijks of wekelijks worden ontvangen. Als er geen Spam in quarantaine staat ontvangt u geen e-mail.
E-mailgebruikers ontvangen ook SPAM rapport? Hier kunt u aangeven of uw e-mail gebruikers ook een spam rapport ontvangen. Alle e-mailgebruikers die bij de e-mailadressen horen kunnen eventueel ook een rapport per e-mail krijgen betreffende hun eigen mailbox.

E-mail gebruikers

U kunt ook uw e-mailgebruikers toegang geven tot het Spamfilter paneel voor de eigen mailbox. Zo kan de eindgebruiker zelf eventuele Spam uit quarantaine vrijgeven.

• Klik op het bewerken icoontje IconS Editvan het desbetreffende e-mailadres.
  • Zet het veld Toegang tot Spamfilter paneel op JA. Het systeem genereert zelf een wachtwoord en mailt deze naar de e-mailgebruiker.

spamfilter-03

Periodiek gebruikersrapport

Zowel de domeinbeheer als de overige e-mail gebruikers kunnendagelijks of wekelijks een SPAM rapport ontvangen. De gebruiker kan dan zelf per mail controleren of er e-mails die aan hem/haar zijn gericht onterecht in de Spam Quarantaine zijn geplaatst.

Als u de e-mailgebruiker hebt voorzien van een wachtwoord dan kan deze ook zelf inloggen met e-mailadres en SpamExperts wachtwoord.

Onderstaand een voorbeeld van een SPAM rapport. Als u in dit rapport ten onrechte een e-mailbericht in quarantaine ziet staan kunt u deze direct vrijgeven. Ook kunt u afzenders vrijgeven door deze te Whitelisten of blokkeren door ze te blacklisten.

spamfilter-02

Inloggen SpamExperts portaal

Voor uitgebreide instellingen en het Whitelisten of Blacklisten van afzenders kunt u inloggen in het SpamExperts portaal.

spamexperts-01

Als u bent ingelogt in het SpamExperts portaal dan komt u terecht op het dashboard (controle paneel).

spamexperts-02

Afzenders Whitelisten (op witte lijst plaatsen)

In het linker menu vindt u de optie Incoming - Protections Settings. Onder die optie vindt u de Whitelist (witte lijst) en Blacklist (zwarte lijst).

spamexperts-03

Als u mail wilt ontvangen van een specifieke afzender ongeacht de inhoud van het bericht, moet u deze whitelisten. U moet dit alleen doen als u weet dat de afzender zijn adres zal verifiëren en altijd alleen veilige inhoud zal versturen.

• Om afzenders op de Whitelist (witte lijst) te plaatsen selecteert u de optie Afzenders op witte lijst.

spamexperts-04

• Klik op de link Voeg whitelist afzender toe om een afzender te Whitelisten.

spamexperts-05

• Het veld Local-part laat u leeg
  • De Afzender Markering laat u op Pas toe op beide staan.
  • Bij het veld Adres heeft u drie opties om in te vullen:
1. Vul het e-mailadres in wat u wilt goedkeuren voorbeeld: ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl
2. Vul een domeinnaam in waarvan u alle mail wilt goedkeuren voorbeeld: e-captain.nl
3. Vul een zogenaamd top-level domein in om alle mail van het hele top-level domein goed te keuren. voorbeeld: *.nl
  • Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

spamexperts-09

De afzender is nu toegevoegd aan de Whitelist (witte lijst) en alle e-mail van deze afzender wordt nu door gelaten. Als u per ongeluk een afzender op de Whitelist heeft geplaatst kunt u die hier ook weer verwijderen.

Afzenders Blacklisten (op zwarte lijst plaatsen)

In het linker menu vindt u de optie Incoming - Protections Settings. Onder die optie vindt u de Whitelist (witte lijst) en Blacklist (zwarte lijst).

spamexperts-03

Als u nooit mail wilt ontvangen van een specifieke afzender, kunt u deze blacklisten. Deze berichten worden geweigerd ongeacht de classificatie van het bericht.

• Om afzenders op de Blacklist (zwarte lijst) te plaatsen selecteert u de optie Afzenders op zwarte lijst.

spamexperts-06

• Klik op de link Voeg blacklist afzender toe om een afzender te Whitelisten.

spamexperts-07

• Het veld Local-part laat u leeg
  • De Afzender Markering laat u op Pas toe op beide staan.
  • Bij het veld Adres heeft u drie opties om in te vullen:
1. Vul het e-mailadres in wat u wilt blokkeren voorbeeld: ksedpleh.[antispam].@e-captain.nl
2. Vul een domeinnaam in waarvan u alle mail wilt blokkeren voorbeeld: e-captain.nl
3. Vul een zogenaamd top-level domein in om alle mail van het hele top-level domein goed te blokkeren. voorbeeld: *.nl
  • Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan.

spamexperts-08

De afzender is nu toegevoegd aan de Blacklist (zwarte lijst) en alle e-mail van deze afzender wordt nu geblokkeerd. Als u per ongeluk een afzender op de Blacklist heeft geplaatst kunt u die hier ook weer verwijderen.

E-mail in quarantaine

Sommige e-mail berichten worden bij SpamExpert in quarantaine geplaatst. U kunt e-mails die in quarantaine staan goed keuren, verwijderen, de afzender whitelisten of blacklisten en nog een aantal opties selecteren.

• U vindt de e-mail berichten die in quarantaine staan onder het menu Inkomend bij de optie Spam quarantaine.

spamexperts-10

• Klik op Spam quarantaine om de lijst met e-mail berichten te bekijken.

spamexperts-11

• U kunt per e-mail bericht bepalen wat u er mee wilt doen door bij het bericht naast het aanvink vakje op het pijltje te klikken.

spamexperts-13

• U kunt ook alle berichten aanvinken en in bulk bepalen wat u er mee wilt doen.

spamexperts-12

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 februari 2019