De interface

Welke onderdelen zijn er?

In dit hoofdstuk wordt de gebruikersinterface van de tennisbaanreservering uitgelegd. De interface is verdeeld in 3 grote vakken: de header * (bovenin), het menu (links), en de inhoud van de pagina (rechts). Hieronder worden alle 3 de vakken apart uitgelegd.

De header

Bovenaan de pagina staat de header. Linksboven ziet u een titel staan die u zelf kunt instellingen via het Captain beheercentrum – Onderdeel reserveringen – Algemene instellingen. Onder de header staan de openingstijden van de banen. Zo kan iedereen dus gemakkelijk en snel zien wat de openingstijden zijn. In het rechtse deel van de header staat het weerbericht voor vandaag en de weersverwachting voor morgen. U ziet hier de huidige temperatuur, de regenval, de maximum temperatuur voor morgen, etc.. U kunt het weerstation van de weersverwachting zelf kiezen in het Captain beheercentrum – Onderdeel reserveringen – Algemene instellingen. Op die pagina ziet u bovenin staan “Weerstation weergeven”. Daar kunt u uw keuze maken uit een weerstation bij uw club in de buurt. Als de tennisbaanreservering open staat in de kantine wordt iedere 10 minuten automatisch het weer bijgewerkt. Zo blijven uw leden altijd op de hoogte van de weersvoorspelling. U kunt er ook voor kiezen om geen weerbericht te laten zien. Dit kunt u ook instellen bij de Algemene instellingen.

tennisbaanreservering-de-interface-1

Het menu

Links van de pagina staat het menu. In het menu vindt u 3 of 4 grote knoppen: Banenoverzicht, vrije banen vandaag, vrije banen morgen en indien aanwezig “uitleg reservering”. U kunt in het Captain beheercentrum – Onderdeel reserveringen – Algemene instellingen instellen of u een pagina met uitleg wilt laten zien. Wilt u dit niet laten zien dan kunt u het keuzevakje leeg laten. De knop “uitleg reservering” wordt dan ook niet weergegeven. Zodra u in het keuzevak een CMS pagina invoegt wordt de knop automatisch weergegeven. Onderaan het menu ziet u de huidige datum en tijd. De tijd wordt automatisch bijgewerkt iedere minuut. Zo kunt u gemakkelijk zien hoe het op dat moment is.

tennisbaanreservering-de-interface-2

De inhoud

Rechts van het menu ziet u de inhoud van de pagina. Standaard opent hier de pagina die u kunt instellen in het Captain beheercentrum – Onderdeel reserveringen – Algemene instellingen. U kunt in het keuzevakje “beginpagina kiezen” een CMS pagina kiezen die dan wordt weergegeven zodra u de tennisbaanreservering opent. Ook bij inactiviteit wordt deze pagina weergegeven. U kunt hier informatie neerzetten over bijv. het reserveren of een buienradar. Ook kunt u hier enkele van uw sponsors neerzetten. Zodra u in het menu op een knop klikt, opent deze pagina ook in dit vak.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 6 juni 2017