Herhaalpatronen instellen

Het is ook mogelijk om herhaalpatronen in te stellen. Met herhaalpatronen kunt u bijvoorbeeld trainingen wekelijks terug laten komen zodat de benodigde banen automatisch bezet zijn indien er een herhaalpatroon is. Er zijn drie verschillende soorten herhaalpatronen: herhaalpatronen per type, herhaalpatronen per baan en gedeelde herhaalpatronen. Hieronder worden ze één voor één besproken en uitgelegd.

herhaalpatronen-instellen-1

Herhaalpatronen per type

De herhaalpatronen die hier gemaakt worden gelden voor alle banen. Dit soort herhaalpatroon kan bijvoorbeeld handig zijn als er onderhoud aan de banen is of als alle banen gesloten zijn tijdens feestdagen.

Als u de pagina opent ziet u bovenin alle herhaalpatronen staan en onderin ziet u een jaarkalender waar ook alle herhaalpatronen zichtbaar zijn. U kunt een nieuw herhaalpatroon aanmaken door rechtsboven op het gele plusje te klikken. Er opent dan een scherm waar u begint met het opgeven van een omschrijving en een kleur voor op de kalender. Dan kunt u een begintijd en eindtijd instellen.

Nu kunt u het herhaalpatroon gaan instellen door een keuze te maken tussen een aantal patronen: dagelijks, wekelijks, maandelijks, eenmalig en handmatige reeks. Bij dagelijks kunt u ervoor kiezen het herhaalpatroon om een x aantal dagen te laten uitvoeren of op iedere werkdag. Bij wekelijks kunt u kiezen of een patroon iedere week terugkeert of om een x aantal weken. Dan kunt u kiezen op welke dagen in de week het herhaalpatroon terugkeert. Bij maandelijks kunt u kiezen op welke dag van de maand het herhaalpatroon moet worden uitgevoerd of u kunt kiezen om het herhaalpatroon bijvoorbeeld de eerste zondag, derde dinsdag, laatste zaterdag wordt uitgevoerd. Als u voor eenmalig kiest kunt u onder de keuze voor het soort patroon een datum uitkiezen waarop het herhaalpatroon wordt uitgevoerd.

herhaalpatronen-instellen-2

Bij een handmatige reeks kunt u zelf de datums kiezen waarop het herhaalpatroon moet worden uitgevoerd. Daarna klikt u op Toevoegen en het herhaalpatroon is aangemaakt. U ziet het herhaalpatroon nu terug in het hoofdscherm. Zodra het herhaalpatroon actief is ziet u een groen bolletje achter de naam van het herhaalpatroon staan. Achter het bolletje staat een icoontje om het herhaalpatroon te wijzigen en een icoontje om het herhaalpatroon te verwijderen.

Herhaalpatronen per baan

Om een herhaalpatroon per baan in te stellen klikt u achter de baangegevens op het herhaalpatroon icoontje ( pijltjes-icoontjes ). U komt nu in hetzelfde scherm als bij herhaalpatronen per type.
Als u meer informatie wilt over het plaatsen van een herhaalpatroon dan kunt u kijken bij Herhaalpatronen per type.

Gedeelde herhaalpatronen

Om een herhaalpatroon voor meerdere banen in te stellen vinkt u de banen aan waarbij u een herhaalpatroon wilt plaatsen en daarna klikt u op de knop “Koppel gedeeld herhaalpatroon”. Er opent nu een scherm waarin alle gedeelde herhaalpatronen staan die u misschien eerder heeft aangemaakt. U kunt dan op het herhaalpatroon klikken en dit wordt dan automatisch gekoppeld aan de door u geselecteerde banen. Daarna wordt het scherm automatisch gesloten. U kunt er ook voor kiezen om een nieuw gedeeld herhaalpatroon te maken. U klikt dan op de knop “Nieuw”. U komt nu weer in hetzelfde scherm als bij herhaalpatronen per type. Als u meer informatie wilt over het plaatsen van een herhaalpatroon dan kunt u kijken bij Herhaalpatronen per type. Zodra u een herhaalpatroon heeft gemaakt is deze terug te vinden in de lijst met gedeelde herhaalpatronen.

herhaalpatronen-instellen-3

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 9 juni 2017