Hoe kan ik mijn eigen domeinnaam als afzenderadres gebruiken als mijn domeinnaam niet bij e-Captain staat?

Algemeen

Als u via e-Captain mailings verstuurd dan zult u als afzend e-mailadres uw verenigings e-mailadres willen gebruiken. Maar kan dat ook als u, uw domeinnaam niet bij e-Captain heeft geregistreerd? Het antwoord daarop is ja. Maar dan moet u wel een instelling in de DNS van uw domeinnaam (laten) plaatsen.

Via e-captain kunt u mailings versturen naar uw leden / relaties. E-mails die via e-Captain worden verstuurd worden vanaf ons domein (e-captain.nl) verstuurt namens uw domein (vereniging.nl). Veel spamfilters zullen de mail (met name bijvoorbeeld Gmail en Outlook) dan blokkeren, in een spamfolder of ongewenste mail plaatsen. Door een SPF record aan te maken in de DNS van uw domeinnaam (vereniging.nl) autoriseert u e-Captain om e-mail namens uw eigen domein te verzenden. Hierdoor verkleint u de kans dat mail verzonden via e-Captain in een spamfilter beland.

SPF record (laten) plaatsen

Om vanuit e-Captain namens uw eigen domeinnaam te mailen moet een zogenaamd SPF record worden toegevoegd in de DNS van uw domeinnaam. Met dit record geeft u als het ware e-Captain toestemming om namens uw domeinnaam te mogen e-mailen. Een SPF record ziet er als volgt uit:

• v=spf1 a mx include:spf.e-captain.nl ~all

Het is belangrijk dat uw huidige SPF record wordt uitgebreid met: include:spf.e-captain.nl. Vraag aan de provider waar uw domeinnaam geregistreerd is om include:spf.e-captain.nl in het SPF record toe te voegen. Indien e-Captain niet in het SPF record van uw domain staat, dan krijgt alle mail die via de mailing module wordt verzonden een straf punt en wordt de kans dat uw mailing als spam wordt beschouwd groter.

Er mag maar één SPF record aanwezig zijn in de DNS. U moet dus geen twee aparte SPF records aanmaken maar slects één SPF record aanmaken of het bestaande SPF record uitbreiden zoals in onderstaand voorbeeld!

• v=spf1 include:spf.protection.outlook.com include:spf.e-captain.nl ~all

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 30 november 2020