Hoe kan ik mijn eigen domeinnaam als afzenderadres gebruiken als mijn domeinnaam niet bij e-Captain staat?

 

Algemeen

Als u via e-Captain mailings verstuurd dan zult u als afzend e-mailadres uw verenigings e-mailadres willen gebruiken. Maar kan dat ook als u, uw domeinnaam niet bij e-Captain heeft geregistreerd? Het antwoord daarop is ja. Maar dan moet u wel een instelling in de DNS van uw domeinnaam (laten) plaatsen.

SPF record (laten) plaatsen

Om vanuit e-Captain namens uw eigen domeinnaam te mailen moet een zogenaamd SPF record worden toegevoegd in de DNS van uw domeinnaam. Met dit record geeft u als het ware e-Captain toestemming om namens uw domeinnaam te mogen e-mailen. Een SPF record ziet er als volgt uit:

  • v=spf1 a mx include:spf.e-captain.nl ~all

Het is belangrijk dat uw huidige SPF record wordt uitgebreid met: include:spf.e-captain.nl. Vraag aan de provider waar uw domeinnaam geregistreerd is om include:spf.e-captain.nl in het SPF record toe te voegen. Indien e-Captain niet in het SPF record van uw domain staat, dan krijgt alle mail die via de mailing module wordt verzonden een straf punt en wordt de kans dat uw mailing als spam wordt beschouwd groter.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
logo-e-captain-support

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van e-Captain Remote Support. Bel eerst met de helpdesk om af te stemmen of dit in uw geval nodig is.

 Ondersteuning op afstand

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 15 mei 2018