Hoe stel ik Google Analytics in voor mijn website?

 

Algemeen

Standaard houdt e-Captain een aantal basis statistieken bij van uw website in e-Captain. Deze vind u terug in de module Statistieken onder het kopje Website.

Maar wilt u uitgebreidere statistieken informatie over de bezoekers van uw website dan adviseren wij u Google Analytics te gebruiken.

Google Analytics instellen in e-Captain

Om Google Analytics te activeren voor uw website dient u eerst een Google Analytics account te hebben. Deze kunt u aanmaken op de website van Google Analytics. Als u een account heeft aangemaakt dan krijgt u voor uw website van Google een zogenaamde UA code (bijv.: UA-12345678-1). Deze heeft u nodig.

Om Google Analytics in te stellen in e-Captain gaat u naar het Beheercentrum.

  • Ga in het Beheercentrum naar Websitebeheer
  • Selecteer de optie API instellingen
  • Vul bij Google Analytics tracking-id de UA code in die u van Google heeft gekregen

websitebeheer-google-analytics

Google Search Console (Webmaster tools)

Naast Google Analytics kunt u ook gebruik maken van Google Search Console (Webmaster tools) om uw website te analyseren. Ook hier kunt u een account aanmaken en krijgt u een code, de metatag contentcode.

De metatag contentcode ziet er als volgt uit.

  • <meta name="google-site-verification" content="TwPDKGCYajbv8UeXShdt8ZmDbdmg2G4A5WscESwmh" />

Kopieer alleen de Contentcode (in het voorbeeld is dit dus TwPDKGCYajbv8UeXShdt8ZmDbdmg2G4A5WscESwmh) en plak deze bij Google Search Console metatag contentcode.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 21 januari 2019