Kan ik e-Captain koppelen aan mijn externe website?

Algemeen

Niet al onze klanten hebben een website die gebruik maakt van het in e-Captain geïntegreerde CMS (Websitebeheer). Als u dan toch informatie uit e-Captain in uw externe website wilt tonen dan kan dat op twee manieren

• U linkt vanuit uw website naar de desbetreffende webpagina van e-Captain
  • U toont de webpagina van e-Captain door middel van een iFrame in uw eigen website

Het is niet mogelijk om e-Captain direct te koppelen aan een externe website. Wij staan een directe koppeling (bijvoorbeeld op basis van XML of een API) uit veiligheidsoverwegingen niet toe.

Linken naar e-Captain

Met behulp van de webpagina's in Websitebeheer kan informatie uit e-Captain getoond worden aan uw gebruikers (leden).

Om deze informatie ook voor uw leden beschikbaar te maken als u geen website in e-Captain heeft maar extern heeft ondergebracht (bijvoorbeeld een Wordpress website) dan kunt u vanuit uw website linken naar de desbetreffende e-Captain webpagina's.

Een e-Captain URL ziet er als volgt uit:

• verenigingsnaam-site.e-captain.nl/pagina.

De pagina met bijvoorbeeld het activiteitenoverzicht heeft dan als URL:

• verenigingsnaam-site.e-captain.nl/activiteiten.

In uw website kunt u dus direct naar een e-Captain webpagina linken. Dit geldt ook voor besloten e-Captain webspagina's. Als gebruikers daar op klikken moeten ze eerst inloggen. Na het inloggen worden dan de gegevens getoond.

Een iFrame gebruiken

Om informatie vanuit e-Captain in uw externe website te tonen kunt u ook een zogenaamd iFrame gebruiken. Op de pagina van uw website waar u bepaalde e-Captain informatie wilt tonen plaatst u een iFrame waarin de link naar de e-Captain CMS pagina is opgenomen.

Een iFrame is een stukje HTML code wat u in uw eigen webpagina plaatst en ziet er als volgt uit:

• <iframe src="URL" height="800" width="300"></iframe>

Op de plaats van URL zet u de link van de e-Captain CMS pagina. De hoogte en breedte kunt u zelf instellen. De getallen geven het aantal pixels weer. De getallen kunnen ook als percentage worden opgegeven.

Stel u wilt in uw externe website het activiteiten overzicht weergeven zodat uw leden zich voor de activiteiten kunnen inschrijven. de e-Captain CMS pagina heeft de volgende URL:

• verenigingsnaam-site.e-captain.nl/activiteiten

U plaatst dan onderstaande iFrame HTML code in uw website

• <iframe src="http://verenigingsnaam-site.e-captain.nl/activiteiten" height="800" width="100%"></iframe>

Met een iFrame toont u dus eigenlijk een website in een website.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 30 juni 2017