Kan ik e-Captain koppelen aan mijn externe website?

Algemeen

Niet al onze klanten hebben een website die gebruik maakt van het in e-Captain geïntegreerde CMS (Websitebeheer). Als u dan toch informatie uit e-Captain in uw externe website wilt tonen dan kan dat op twee manieren

• U linkt vanuit uw website naar de desbetreffende webpagina van e-Captain
  • U toont de webpagina van e-Captain door middel van een iFrame in uw eigen website

Het is niet mogelijk om e-Captain direct te koppelen aan een externe website. Wij staan een directe koppeling (bijvoorbeeld op basis van XML of een API) uit veiligheidsoverwegingen niet toe.

Belangrijke informatie over Mijn Captain in een iFrame

Als u gebruik wilt maken van Mijn Captain functionaliteit via een iFrame dan dient u er rekening mee te houden dat dit niet werkt in Safari als daar de optie Voorkom tracking aan staat. (dit staat standaard aan)

Wij raden aan om voor het leden gedeelte een link te openen in een nieuw tabblad en niet in een iFrame.

Wilt u desondanks toch met een iFrame werken zet dan de instelling: "Website sessie-cookie instelling" op "None" in het beheercentrum -> websitebeheer -> algemene instellingen

Zie ook: Waarom werkt mijn iFrame niet meer?

Linken naar e-Captain

Met behulp van de webpagina's in Websitebeheer kan informatie uit e-Captain getoond worden aan uw gebruikers (leden).

Om deze informatie ook voor uw leden beschikbaar te maken als u geen website in e-Captain heeft maar extern heeft ondergebracht (bijvoorbeeld een Wordpress website) dan kunt u vanuit uw website linken naar de desbetreffende e-Captain webpagina's.

Een e-Captain URL ziet er als volgt uit:

• verenigingsnaam-site.e-captain.nl/pagina.

De pagina met bijvoorbeeld het activiteitenoverzicht heeft dan als URL:

• verenigingsnaam-site.e-captain.nl/activiteiten.

In uw website kunt u dus direct naar een e-Captain webpagina linken. Dit geldt ook voor besloten e-Captain webspagina's. Als gebruikers daar op klikken moeten ze eerst inloggen. Na het inloggen worden dan de gegevens getoond.

De gebruiker wordt via een link dus doorgestuurd van uw eigen website naar e-Captain. Omdat de gebruiker dan ineens op verenigingnaam-site.e-captain.nl terecht komt zou een gebruiker kunnen gaan twijfelen of dit nog wel klopt. Dit kunt u oplossen door een zogenaamd subdomein te gebruiken die aan e-Captain gekoppeld kan worden zoals bijvoorbeeld leden.verenigingnaam.nl.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 23 augustus 2022