Kan ik ook retourpinnen op de kassa?

Algemeen

Retourpinnen, het terugboeken van een betaling die met PIN is gedaan, wordt door de meeste PIN terminals ondersteund. De PIN terminals die e-Captain ondersteunt bieden echter deze mogelijkheid niet via de kassa. U moet de daadwerkelijke retour transactie starten via de PIN terminal. Neem voor het aanvragen van deze functie en de details contact op met uw PIN aanbieder. Zie ook https://www.ccv.nl/faq-voor-retourpinnen

Als het retourpinnen actief is op uw terminal adviseren wij de volgende werkwijze om het geheel administratief in orde te maken:

Werkwijze retourpinnen

• Ga naar het Beheercentrum, Kassa, selecteer de optie Basis indeling en voeg een knop Retourpinnen toe op het betaal deel van de kassa. Vink Extra omschrijving vragen aan.
  • Indien u wilt retourpinnen slaat u gewoon de artikelen aan (of gebruik de retour knop). Het totaalbedrag zal negatief zijn. Dan drukt u op Retourpinnen.
  • U kunt ook met de knop retour een complete kassabon ineens ophalen, of regels uit een kassabon aanvinken en deze in de kassa plaatsen om retour te pinnen.
  • Nu voert u het totaalbedrag zoals dat op het kassascherm staat in op de PIN terminal volgens de retourpin instructie van de aanbieder.
  • Klant voert zijn pas et cetera.
  • Als de transactie geslaagd is drukt u op de kassa op de knop Retourpinnen. De kassa geeft nu een pop-up Extra omschrijving
  • Hier kunt u het transactienummer invullen en bv de naam van de persoon, bij Extra omschrijving en u drukt op opslaan.

De kassa zal nu de bon printen. In de boekhouding wordt het bedrag geboekt.

Het zal duidelijk zijn dat deze procedure fout en fraudegevoelig is, maar toch voordelen kan bieden boven het contant teruggeven.

pin-koppeling-002

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 8 september 2017