Kan ik ook tags gebruiken?

 

Pagina tags

Om de vindbaarheid van een pagina via de zoekfunctie op uw website te verbeteren kunt u tags toevoegen aan een pagina. Hiervoor klikt u bij het bewerken bovenin op de pagina op de knop Instellingen.

 

websitebeheer-pagina-instellingen

 

Bij het onderdeel Pagina samenvatting vind u de optie Tags koppelen. Type hier de gewenste zoektermen (tags) en sluit steeds af met een enter. Als een gebruiker in de zoekfunctie een van de tags gebruikt zal de pagina op basis van de tag ook in de zoekresultaten voorkomen. Ook al komt de tag niet voor in de tekst van de pagina zelf.

Als u begint met typen zal e-Captain automatisch eerder gebruikte tags tonen en kunt u die eenvoudig selecteren. Zo voorkomt u het dubbel invoeren van tags.

Nieuwsberichten tags

Net als bij pagina's kunt u ook bij nieuwsberichten tags gebruiken om de vindbaarheid via de zoekfunctie te vergroten. Bij het aanmaken van een nieuwsbericht ziet u ook de optie Tags koppelen.

 

websitebeheer-tags-nieuwsberichten

 

Ook hier kunt u tags toevoegen door de gewenste zoektermen (tags) te typen en af te sluiten met een enter.

Tags beheren

Ingevoerde tags bij pagina's en nieuwsberichten kunt u beheren in het Beheercentrum.

  • Ga in het beheercentrum naar Websitebeheer en selecteer de optie Beheer tags.

 

websitebeheer-tags-beheren01

 

U ziet dan een overzicht met alle ingevoerde tags en in hoeveel pagina's en/of nieuwsberichten deze worden gebruikt.

  • Klik op het bewerken icoontjeIconS Editom een tag te bewerken.

 

websitebeheer-tags-beheren02

 

  • Als u een typefout heeft gemaakt in de tag dan kunt bij de optie Tag* de naam aanpassen.
  • Bij gekoppelde pagina's en nieuwsberichten ziet u op welke pagina's en nieuwsberichten de tag gebruikt wordt. Klik op het rode kruisjeIconS Deleteom de tag van de desbetreffende pagina of nieuwsbericht te verwijderen.

 

Tags in zoekresultaten

Als een gebruiker op de website een tag als zoekterm invult in de zoekfunctie dan zal de tag ook in de zoekresultaten worden weergegeven.

 

websitebeheer-tags-in-zoekresultaat

 

Door bij pagina's en nieuwsberichten slim gebruik te maken van tags verhoogd u de vindbaarheid van uw content op uw website waardoor de gebruiker nog sneller en makkelijker de informatie vind waarna hij of zij op zoek is.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018