Kunnen leden zelf aangeven welke gegevens ze willen delen in Leden-zoeken-Leden?

Algemeen

Standaard geldt voor de Leden-zoeken-Leden module dat de zichtbare velden met leden informatie voor alle leden hetzelfde is. Dus van alle leden is bijvoorbeeld het telefoonnummer en e-mailadres zichtbaar voor alle andere leden. Welke gegevens zichtbaar zijn voor de leden bepaalt u in het Beheercentrum bij Mijn Captain met de optie Onderhoud beschikbare velden (extern).

Nu kan het voor komen dat uw leden zelf willen kunnen bepalen of ze bepaalde gegevens willen delen met andere leden. Hiervoor kunt u de optie eigen zichtbaarheid bepalen activeren.

"Eigen zichtbaarheid bepalen" instellen

De optie Eigen zichtbaarheid bepalen stelt u in, in de systeem widget Leden-zoeken-Leden.

• Ga in Websitebeheer naar Systeempagina's en selecteer in Mijn Captain de Leden-zoeken-Leden pagina.
  • Klik in de Systeem widget Leden-zoeken-Leden op het bewerken icoontjeIconS Edit

leden-zoeken-leden-eigen-zichtbaarheid-bepalen-01

• Zet de optie Leden mogen eigen zichtbaarheid bepalen op JA en klik op Opslaan. Deze optie is alleen beschikbaar als de eerste optie Alle leden staan standaard in de lijst op JA staat..

leden-zoeken-leden-eigen-zichtbaarheid-bepalen-02

Vergeet daarna niet om de wijzigingen te publiceren.

Hoe kan een lid zijn instellingen aanpassen?

Een lid kan nu zelf aangeven welke gegevens van hem of haar zichtbaar zijn voor de andere leden. Hiervoor moet het lid inloggen in de besloten leden website (Mijn Captain).

• Ga naar de Leden-zoeken-Leden pagina en klik op Mijn instellingen.

leden-zoeken-leden-eigen-zichtbaarheid-bepalen-03

Nu opent het scherm met alle beschikbare velden. Welke velden dit zijn is bepaald door uw vereniging.

• Vink alle velden uit die u niet zichtbaar wilt hebben voor de andere leden. Alle aan gevinkte velden blijven zichtbaar voor de andere leden.
  • Klik op Instellingen opslaan om de instellingen op te slaan.

leden-zoeken-leden-eigen-zichtbaarheid-bepalen-04

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018