Kunnen mensen via iDEAL ook een donatie doen?

Geld doneren via online betalen

Als u gebruik maakt van de optionele module Online betalen (iDeal) dan kunt u uw website bezoekers via uw website ook een donatie laten doen aan uw vereniging. Hiervoor kunt u een formulier maken welke u op uw website plaatst.

Instellingen in het Beheercentrum

Om donaties via de website mogelijk te maken moet u bij de instellingen van het Online betalen in het Beheercentrum de optie voor losse betalingen aanzetten.

• Ga in het Beheercentrum naar Online betalen en selecteer Instellingen Sisow (iDEAL)
  • Selecteer bij Sisow iDEAL bij losse betaling de optie JA.
  • Zet de optie Online betalen bij losse betaling verplicht op JA.
  • Vul een kenmerk in en selecteer de gewenste grootboekrekening voor de donaties.
  • Vul een minimum bedrag in voor de losse betalingen.

ideal-donatie-formulier-01

Indien u naast iDEAL ook andere betaalopties aanbied zoals PayPal, Bancontact of SOFORT Banking dan herhaalt u deze stappen bij iedere betaaloptie die u aanbied.

Donatie formulier maken

Nu kunt u een donatie formulier maken in Websitebeheer.

• Ga in Websitebeheer naar Formulieren
  • Selecteer Algemeen en klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuw formulier aan te maken.
  • Voeg opgemaakte tekst en de velden toe die u wilt gebruiken in het formulier door per veld op de gele plus IconS Plusje te klikken.

ideal-donatie-formulier-02

• Als u de module Online betalen heeft en de bovenstaande instellingen in het Beheercentrum heeft gemaakt dan heeft u een extra veld bij de optie om een nieuw veld in te voegen, het veld Online betalen - bedrag.

ideal-donatie-formulier-03

• Selecteer het veld Online betalen - bedrag en klik op de paarse knop Verder.
  • Voeg minimaal één veld toe met een bedrag. U kunt ook meerdere bedragen als keuze aanbieden.
  • Met de optie Bezoeker mag zelf een bedrag opgeven voegt u automatisch een leeg veld toe aan het formulier waarmee een bezoeker zelf een bedrag kan doneren.

ideal-donatie-formulier-04

• Klik daarna op de paarse knop Opslaan om het veld op te slaan.
  • Klik vervolgens nog een keer op de paarse knop Opslaan om het formulier op te slaan.
  • In het tabblad Eigenschappen kunt u het formulier een naam geven en een omschrijving/betalingskenmerk opgeven.

ideal-donatie-formulier-05

Formulier op de website plaatsen

Als het formulier klaar is kunt u het formulier op uw website plaatsen. Hiervoor gaat u in Websitebeheer naar Pagina's en selecteert u de pagina waarop u het formulier wilt plaatsen of maakt u een nieuwe pagina aan.

• Voeg aan de pagina de widget Formulieren toe.

ideal-donatie-formulier-06

• In het widget scherm selecteert u het formulier wat u heeft gemaakt en klikt u op de paarse knop Opslaan.

ideal-donatie-formulier-07

• Publiceer de pagina en uw bezoekers kunnen nu via het formulier een donatie doen.

Voorbeeld

ideal-donatie-formulier-09

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

TeamViewer

Om u optimaal support te kunnen geven is het in sommige gevallen handig als we op afstand kunnen meekijken op uw eigen computer. Hiervoor maken wij gebruik van TeamViewer. Met TeamViewer kunnen wij op afstand uw computer overnemen.

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018