Kunnen mensen via iDEAL ook een donatie doen?

Geld doneren via online betalen

Als u gebruik maakt van de optionele module Online betalen (iDeal) dan kunt u uw website bezoekers via uw website ook een donatie laten doen aan uw vereniging. Hiervoor kunt u een formulier maken welke u op uw website plaatst.

Instellingen in het Beheercentrum

Om donaties via de website mogelijk te maken moet u bij de instellingen van het Online betalen in het Beheercentrum de optie voor losse betalingen aanzetten.

• Ga in het Beheercentrum naar Online betalen en selecteer Instellingen Sisow (iDEAL)
  • Selecteer bij Sisow iDEAL bij losse betaling de optie JA.
  • Zet de optie Online betalen bij losse betaling verplicht op JA.
  • Vul een kenmerk in en selecteer de gewenste grootboekrekening voor de donaties.
  • Vul een minimum bedrag in voor de losse betalingen.

ideal-donatie-formulier-01

Indien u naast iDEAL ook andere betaalopties aanbied zoals PayPal, Bancontact of SOFORT Banking dan herhaalt u deze stappen bij iedere betaaloptie die u aanbied.

Donatie formulier maken

Nu kunt u een donatie formulier maken in Websitebeheer.

• Ga in Websitebeheer naar Formulieren
  • Selecteer Algemeen en klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuw formulier aan te maken.
  • Voeg opgemaakte tekst en de velden toe die u wilt gebruiken in het formulier door per veld op de gele plus IconS Plusje te klikken.

ideal-donatie-formulier-02

• Als u de module Online betalen heeft en de bovenstaande instellingen in het Beheercentrum heeft gemaakt dan heeft u een extra veld bij de optie om een nieuw veld in te voegen, het veld Online betalen - bedrag.

ideal-donatie-formulier-03

• Selecteer het veld Online betalen - bedrag en klik op de paarse knop Verder.
  • Voeg minimaal één veld toe met een bedrag. U kunt ook meerdere bedragen als keuze aanbieden.
  • Met de optie Bezoeker mag zelf een bedrag opgeven voegt u automatisch een leeg veld toe aan het formulier waarmee een bezoeker zelf een bedrag kan doneren.

ideal-donatie-formulier-04

• Klik daarna op de paarse knop Opslaan om het veld op te slaan.
  • Klik vervolgens nog een keer op de paarse knop Opslaan om het formulier op te slaan.
  • In het tabblad Eigenschappen kunt u het formulier een naam geven en een omschrijving/betalingskenmerk opgeven.

ideal-donatie-formulier-05

Formulier op de website plaatsen

Als het formulier klaar is kunt u het formulier op uw website plaatsen. Hiervoor gaat u in Websitebeheer naar Pagina's en selecteert u de pagina waarop u het formulier wilt plaatsen of maakt u een nieuwe pagina aan.

• Voeg aan de pagina de widget Formulieren toe.

ideal-donatie-formulier-06

• In het widget scherm selecteert u het formulier wat u heeft gemaakt en klikt u op de paarse knop Opslaan.

ideal-donatie-formulier-07

• Publiceer de pagina en uw bezoekers kunnen nu via het formulier een donatie doen.

Voorbeeld

ideal-donatie-formulier-09

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 5 augustus 2022