Seizoen afsluiten en planning doorschuiven

 

Introductie

In de module Verhuurobjecten kunt u werken met verschillende seizoenen;

 • Handmatig seizoen met een handmatig ingestelde periode.
 • Zomerseizoen met een vast ingestelde periode.
 • Winterseizoen met een vast ingestelde periode.
 • Seizoen met een vast ingestelde periode voor een heel jaar bijvoorbeeld. 

Aan het einde van ieder seizoen kunt u het seizoen afsluiten en de planning van dat seizoen in één keer doorschuiven naar het nieuwe seizoen. Zo hoeft u niets steeds handmatig u planning te maken. U kunt alleen de terugkerende planningen doorschuiven.

Voor het afsluiten van een seizoen en het doorschuiven van de planningen is het belangrijk dat u de juiste volgorde aanhoud:

 • Stap 1. Indien u meterstanden bijhoud met de module Meterstanden dan dient u eerst de eindafrekening te maken.
 • Stap 2. Sluit het seizoen af en schuif de planningen door.
 • Stap 3. Voor de mutaties door in het nieuwe seizoen. bijvoorbeeld als iemand naar een andere ligplaats gaat.
 • Stap 4. Factureren van het liggeld voor het nieuwe seizoen.

 

Seizoen afsluiten en planningen doorschuiven

Als u een seizoen gaat afsluiten en planningen gaat doorschuiven dan schuift u alleen de terugkerende planningen door. In de Visuele Planner van de module Verhuurobjecten kunt u per planning aangeven of deze terugkerend is. Leden die bijvoorbeeld hun ligplaats hebben opgezegd kunt u dan op niet terugkerende zetten. Die planning wordt dan niet doorgeschoven en valt dan vrij in het nieuwe seizoen.

 

verhuurobjecten-seizoen-afsluiten-03

 

Om een seizoen af te sluiten en de planningen door te schuiven gaat u naar het Beheercentrum. U sluit per verhuurcategorie en per planning het seizoen af.

 • Ga in het Beheercentrum naar Verhuurobjecten en selecteer de optie Seizoen afsluiten.

 

verhuurobjecten-seizoen-afsluiten-01

 

 • Selecteer bij Categorie de categorie van de planning die u wilt afsluiten.

 

verhuurobjecten-seizoen-afsluiten-02

 

 • Selecteer vervolgens het Seizoen wat u wilt afsluiten.
 • Geef bij de optie Planningen doorschuiven aan of u de terugkerende planningen wilt doorschuiven. U ziet per planning om hoeveel aantallen het gaat die u kunt doorschuiven.
 • Geef bij Nieuw seizoen op wat het nieuwe seizoen is. Gebruik hierbij is dat het seizoen hetzelfde blijft. Dus zomerseizoen schuift door naar zomerseizoen en winterseizoen schuift door naar winterseizoen. Ter controle ziet u de periode van het huidige seizoen en het nieuwe seizoen.
 • Selecteer bij de Doorgaan? de optie JA en klik op Uitvoeren om het seizoen af te sluiten en de planningen door te schuiven. 

 

Herhaal deze stappen voor eventuele andere categorieën, planningen en seizoenen.

Mutaties doorvoeren

Indien er leden zijn die hebben aangegeven van ligplaats te willen veranderen dan schuift u eerst de planning door naar het nieuwe seizoen. In het nieuwe seizoen voer je de mutaties door. Met het doorvoeren van de mutaties wordt ook direct het nieuwe liggeld berekend en klaar gezet voor de facturatie.

Factureren

Nadat u het seizoen heeft afgesloten, de planningen hebt doorgeschoven en de mutaties heeft gedaan kunt het nieuwe seizoen gaan factureren.

 
 
 

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

 
 

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

 
 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 oktober 2022