Leden diensten laten ruilen

Leden diensten laten ruilen instelllen

U kunt leden ook toestaan om diensten te ruilen. U kunt dit in het Beheercentrum per functie instellen.

• Ga in het Beheercentrum naar Activiteiten en selecteer de optie Medewerkers instellingen.

medewerker-roosters-24

• Klik bij een functie op het Bewerken icoontje IconS Edit en zet de optie Leden mogen functies onderling ruilen?  op JA.

Diensten ruilen via Mijn Captain

Leden kunnen diensten ruilen door in te loggen in Mijn Captain, de besloten ledenwebsite. Op de pagina met het rooster zien ze een overzicht van alle diensten van een specifieke functie.

medewerker-roosters-25

• Als een lid zijn dienst wilt ruilen dan klikt hij op de pijltjes ruil-icoontje achter zijn naam.

medewerker-roosters-27

• Het lid kan vervolgens een van de openstaande ruilverzoeken selecteren om mee te ruilen of voor de optie Nog geen goede ruilmogelijkheid gevonden kiezen. Een lid kan ook zijn bestaande ruilverzoek annuleren.

Overzicht ruilverzoeken

U kunt in e-Captain een overzicht inzien van alle ruilverzoeken.

• Ga in Activiteiten naar Medewerker roosters en klik op de knop Overzicht ruilverzoeken.

medewerker-roosters-28

Het overzicht met de ruilverzoeken ziet er als volgt uit.

medewerker-roosters-29

Als leden elkaars ruilverzoeken hebben geaccepteerd en bevestigd wordt dit automatisch in het rooster aangepast.

Als leden een ruilverzoek indien en accepteren worden er automatisch mailjes vanuit e-Captain gestuurd naar de betrokken personen.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 17 juni 2021