Afbeeldingen uploaden

Afbeeldingen in e-Captain uploaden

Voordat het mogelijk is om afbeeldingen te gebruiken in e-Captain of op uw website, zult u deze moeten uploaden naar e-Captain. Dit kan voordat u aan de slag gaat met de widgets of tijdens het plaatsen van een widget. Helaas is het nog niet mogelijk uw afbeeldingen en bestanden uit e-Captain websitebeheer te gebruiken in het nieuwe websitebeheer. Let op! De toegestane bestandstypes voor afbeeldingen zijn GIF, JPG, JPEG en PNG.

In verband met het verbruik van schijfruimte en dataverkeer adviseren wij u, uw afbeeldingen te verkleinen voordat u de afbeeldingen upload naar e-Captain. Afbeeldingen die direct uit een digitale camera of telefoon/tablet komen zijn onnodig groot. Dit neemt onnodig veel schijfruimte in beslag, zorgt voor onnodig veel dataverkeer en werkt nadelig voor uw vindbaarheid in zoekmachines.

e-Captain kan de afbeeldingen tijdens het uploaden ook automatisch voor u verkleinen.

Afbeeldingen uploaden

• Kies in het hoofdmenu voor Websitebeheer 2.
  • Klik in het submenu voor Afbeeldingen.
  • Kies een map of maak een nieuwe map door te klikken op het IconS NewMap icoon.
  • Klik hierna op het IconS Plusje icoon om een afbeelding toe te voegen aan de desbetreffende map.
  • Het onderstaande scherm wordt geopend. Hierin kunt afbeeldingen slepen of via de knop Bestanden toevoegen uploaden vanaf uw computer.

websitebeheer2-afbeelding-uploaden-01

• Met de optie Originele afbeelding kunt u e-Captain uw foto's automatisch laten verkleinen. Standaard staat deze optie op 1920x1080 (Full HD) pixels. Wilt u toch het origineel opslaan selecteer dan de optie Bewaar. Wij adviseren u echter dat niet te doen. Voor gebruik op een website is het niet nodig en het kost u extra veel aan schijfruimte en dataverkeer.
  • Klik op de knop Bestanden toevoegen.
  • Er zal een pop-up geopend worden waarmee u vanaf uw eigen computer bestanden kan uploaden naar de geselecteerde map.

Afbeeldingen uploaden 002

• Selecteer de afbeeldingen die u wilt gebruiken in uw webpagina en klik op de knop Openen.
  • De afbeeldingen zijn nu toegevoegd aan het upload scherm.
  • Klik op de knop Start uploaden om de afbeeldingen beschikbaar te maken binnen e-Captain websitebeheer 2.

Afbeeldingen uploaden 003

• Na deze handeling staan de afbeeldingen in de map binnen het menu Afbeeldingen. Hierna zijn de afbeeldingen te gebruiken binnen e-Captain en de widgets.

Afbeeldingen uploaden 004

Afbeeldingen kopiƫren vanuit websitebeheer (CMS1)

Het is mogelijk om afbeeldingen, bestanden, nieuws en formulieren van Websitebeheer 1 naar Websitebeheer 2 te kopiëren.

• Selecteer een map binnen Afbeeldingen die u wilt kopiëren naar websitebeheer 2.
  • Maak een map aan met dezelfde naam in Afbeeldingen onder websitebeheer 2.
  • Ga terug naar de map in Afbeeldingen onder websitebeheer 1.

Afbeeldingen uploaden 005

• Selecteer de individuele afbeeldingen door de vakjes aan te vinken.

Afbeeldingen uploaden 006

• Klik op het IconS kopie icoon boven het afbeeldingen overzicht.

Afbeeldingen uploaden 007

• Klik op de link kopieer naar Websitebeheer 2

Afbeeldingen uploaden 008

• Selecteer de juiste map binnen Afbeeldingen van Websitebeheer 2.
  • Klik op de knop Kopiëren om de afbeeldingen uit Websitebeheer 1 naar Websitebeheer 2 te kopiëren.

Afbeeldingen uploaden 009

Download TeamViewer

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 20 maart 2018