Mijn Captain Forum

Taak

Het e-Captain Forum is een forum dat gebruikt kan worden binnen de website van uw organisatie en is te benaderen via mijn e-Captain inloggegevens. Een forum is een online discussieplatform waar iemand een onderwerp aanmaakt binnen een categorie en daar kunnen anderen dan op reageren.

mcforum-001

Om deze functionaliteit in gebruik te nemen moet een link geplaatst worden op de webpagina van de vereniging en dient het lid te beschikken over inloggegevens voor het Mijn Captain gedeelte van de website. In het standaard Mijn Captain menu is het Forum al opgenomen. Gebruikt u het standaard Mijn Captain menu op uw website, dan hoeft u deze link niet meer toe te voegen.

Forum categorieën aanmaken

Leden kunnen binnen bepaalde categorieën zelf op het forum onderwerpen aanmaken. Het aanmaken van categorieën moet echter gedaan worden door een e-Captain gebruiker of beheerder. Catergorieën aanmaken en beheren doet u in het Beheercentrum.

• Ga in het Beheercentrum naar Mijn Captain en selecteer de optie Forum instellingen.

websitebeheer2-forum-01

• Klik op de gele plus IconS Plusje om een nieuwe categorie toe te voegen.

websitebeheer2-forum-02

Categorie naam (verplicht) Vul hier de naam van de categorie in.
Beschrijving (verplicht) Vul hier een korte beschrijving in. Deze wordt in het forum getoond bij de categorie.
Onderwerp starten Selecteer hier wie een onderwerp mogen starten. Keuze uit Beheerder of Iedereen met Kijk en Reageer rechten.
Rechten: Alleen kijken Selecteer hier op basis van uw groepen wie er kijk rechten krijgen. Indien u geen groepen selecteert heeft iedereen kijk rechten
Rechten: Kijken en reageren Selecteer hier op basis van uw groepen wie er kijk en reageer rechten krijgen. Indien u geen groepen selecteert heeft iedereen kijk en reageer rechten
Rechten: Categorie beheerder Per categorie kunt u een beheerder aanwijzen op basis van uw groepen.

Instellingen systeempagina Forum

Op de systeempagina Forum vind u de systeem widget Mijn Captain forum. In deze widget kunt u ook verschillende parameters instellen.

• Voor de systeempagina Forum gaat u in Websitebeheer naar de systeempagina's en selecteert u de map Mijn Captain.
  • Klik op de Forum pagina om deze te bewerken
  • Klik in de systeemwidget Mijn Captain forum rechts op het bewerken icoontje IconS Editom de instellingen aan te passen.

websitebeheer2-forum-03

• In het volgende scherm kunt u de verschillende parameters instellen.

websitebeheer2-forum-04

Forum toestaan Bij JA is het forum actief. Bij NEE is het forum niet actief en kan het forum niet gebruikt worden door de leden.
Leden mogen een bijnaam instellen Bij JA mogen leden onder een bijnaam het forum gebruiken. Bij NEE worden alleen de echter namen van de leden gebruikt.
Aantal onderwerpen per pagina (verplicht) Vul hier het gewenste aantal onderwerpen in dat u per pagina wilt tonen.
Aantal reacties per pagina (verplicht) Vul hier het gewenste aantal reacties in dat u per pagina wilt tonen.
Gebruikersafbeelding tonen Bij JA wordt de profielfoto van het lid getoond bij de onderwerpen. Bij NEE wordt er geen afbeelding getoond.
Eigen afbeeldingen uploaden in forum Bij JA mogen de leden een eigen afbeelding als forum profielfoto uploaden. Let op deze foto telt mee in de beschikbare schijfruimte. Bij NEE mogen de leden geen eigen afbeelding uploaden.
Aantal tekens korte tekst (verplicht) Geef hier het aantal tekens op dat wordt weergegeven bij de zoekresultaten op het forum.
Aantal resultaten per pagina (verplicht) Geef hier het aantal resultaten per pagina op als leden de zoekfunctie op het forum gebruiken.
Markeringskleur Selecteer hier een markeringskleur voor de zoekresultaten. In de gevonden zoekresultaten zal de zoekopdracht in deze kleur worden gemarkeerd
Tekstkleur informatie balk Geef hier de kleur van de informatie balk op. Deze wordt getoond bij de zoekresultaten en toont de categorie, de naam van de plaatser en de datum waarop het bericht is geplaatst
Achtergrondkleur van de content Geef hier een achtergrond kleur op van de inhoud van het forum. als u deze leeg laat wordt de achtergrondkleur uit het thema gebruikt.
Zichtbaar Hier kunt u selecteren voor wie de systeemwidget zichtbaar is. Bij JA is deze voor iedereen zichtbaar.

Systeempagina Mijn Captain Forum koppelen in menu

De systeempagina Mijn Captain Forum hoeft u alleen nog te koppelen aan uw eigen menu.

• Klik in het hoofdmenu op Websitebeheer.
  • Kies in het submenu voor het onderdeel Menu’s
  • Selecteer het juiste menu waaraan de link moet worden toegevoegd. (link is al toegevoegd aan standaard Mijn Captain menu)
  • Klik op het IconM hamburger icoon om het menu items overzicht te zien.

mcforum-002

• Klik op het IconS Plusje  icoon om een nieuw item toe te voegen.

mcforum-003

• Geef een Naam van het menu item in.
  • Klik op de knop Zoek om een link toe te voegen.

mcforum-004

• Selecteer als type Pagina.
  • Kies de map Mijn Captain.
  • Selecteer het item Forum om de systeempagina te koppelen aan het menu item.

mcforum-005

Link op eigen website

Is de website gemaakt in een ander pakket dan e-Captain, dan kan de beheerder van de website de volgende link toevoegen op de eigen website:

http://naam-site.e-captain.nl/mijn-captain/mijn-captain/forum

Waarbij de Naam, de naam van het e-Captain account is van de vereniging, zie voorbeeld hieronder:

mcforum-006

Forumoverzicht

Lijst met categorieën

Op het forumoverzicht ziet u paar dingen staan. Bovenaan vindt u een balk (in de rest van de handleiding noemen we deze de Breadcrumbs balk) waarin u kunt zien waar u zich op dat moment bevindt. Deze verandert zodra u naar een andere pagina gaat.

mcforum-007

Daaronder staat een lijst van alle actieve categorieën. In die lijst staat links de naam van de categorie en daaronder een korte beschrijving waar de categorie over gaat. Rechts daarvan ziet u het aantal onderwerpen in die categorie en daarnaast het totaal aantal berichten binnen alle onderwerpen in die categorie. Als laatste ziet u wie het laatste bericht heeft geplaatst in die categorie en op welke datum en tijd dat is gebeurd.

Laatste 5 berichten

Linksonder op de pagina staat een lijst met de laatste 5 berichten.

mcforum-008

In dit lijstje ziet u de tijd staan wanneer er voor het laatst op een onderwerp is gereageerd en daarachter ziet u de naam van het onderwerp. Het onderwerp waar het laatst op is gereageerd staat altijd bovenaan.

Actuele Statistieken

Daaronder ziet u de actuele statistieken. Hier kunt u bekijken of categorieën, onderwerpen en berichten zijn geplaatst op het forum. Ook ziet u hoeveel leden er online zijn op het forum.

mcforum-009

Zoeken in het Forum

Onderaan het Forum heeft u de mogelijkheid een zoekopdracht binnen de berichten van het forum te plaatsen.

mcforum-010

De resultaten worden weergegeven in een vergelijkbaar overzicht zoals de zoekresultaten van de systeempagina Zoeken.

mcforum-011

Onderwerpoverzicht

Nieuw onderwerp starten

• Klik op een Categorie om een nieuw onderwerp te starten.

mcforum-012

• Bovenaan deze pagina ziet u weer de breadcrumbs balk staan. Hier is zichtbaar in welke categorie of bericht u werkt.
  • Daaronder ziet u een knop met de mogelijkheid heeft om een nieuw onderwerp te starten. Dit kan alleen als u daarvoor voldoende rechten heeft. Als u niet voldoende rechten heeft voor de desbetreffende categorie, dan krijgt u hier een melding over:

mcforum-013

Lijst met onderwerpen

Daaronder ziet u een tabel met alle onderwerpen in de door u gekozen categorie. De tabel is verdeeld in 3 kolommen.

mcforum-014

• In de 1e kolom vindt u de naam van het onderwerp en daaronder door wie en wanneer het onderwerp is gestart. Eveneens de iconen; als een bepaald onderwerp als belangrijk icons-belang is gemarkeerd of als een onderwerp gesloten icons-close is.
  • Rechts daarvan ziet u hoeveel reacties het onderwerp heeft.
  • De laatste kolom laat zien wie het laatste bericht heeft geplaatst en wanneer dat is gebeurd.

Forum beheerders aanstellen

Om de discussies op het forum in goede banen te leiden kunt u leden aanmerken als Forum beheerder. Dit werkt op basis van de Groepen in Ledenbeheer.

Om een lid forum beheerder te maken gaat u in Ledenbeheer naar de relatiekaart van de desbetreffende persoon.

• Ga op de Relatiekaart naar het tabblad Groepen

forum-beheerder-instellen-01

• Klik op de paarse knop Snel indelen
  • Zet bij de groep Mijn Captain het vinkje aan bij de optie Forum beheerder

forum-beheerder-instellen-02

• Klik op Opslaan om de instellingen op te slaan en terug te keren naar de relatiekaart.

Haal meer uit e-Captain!

e-Captain is een zeer uitgebreid ledenadministratie pakket. Wij bieden verschillende basis trainingen aan waarbij u op toegankelijke wijze leert werken met e-Captain. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in 's-Hertogenbosch.

Bekijk onze trainingen

Geef uw mening

We horen graag wat u vindt! Wij zijn immers pas tevreden als u dat bent. Wilt u ons laten weten hoe u onze support heeft ervaren? Deel uw ervaring via Google.

Schrijf een review

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 27 december 2018